ICR, 20 de ani de la înființare // Mesaj transmis de directorul EUYO, Marshall Marcus

Domnul Marshall Marcus, director executiv și artistic al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene, a transmis o scrisoare cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființarea Institutului Cultural Român.


Dear Romanian Cultural Institute,

On behalf of the European Union Youth Orchestra (EUYO), please accept our congratulations and happy good wishes on the impressive occasion of the 20th anniversary of the Institute.

In our experience, The Romanian Cultural Institute is a byword for a progressive, engaging and dynamic national cultural voice within, but also beyond, the borders of Europe. As the EUYO’s National Partner in Romania, we have always been impressed by the Institute’s work promoting the Orchestra in Romania, including highly efficient national auditions, an EU Presidency concert in London in 2018, and an impressive opportunity to perform in the Romanian Athenaeum in Bucharest, performances which would not have been possible without the support of the Institute. In addition, the plethora of stimulating events regularly promoted by the Institute is yet another cause for celebration.

On this august occasion we congratulate you on your work to date, and wish you the very best for the next 20 years!

Warmly,

Marshall Marcus, Executive and Artistic Director, European Union Youth Orchestra


***

Dragă echipă a ICR,

În numele Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene – European Union Youth Orchestra (EUYO), vă transmitem felicitări și urări de bine cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a Institutului.

Putem spune, din experința noastră în calitate de colaboratori, că Institutul Cultural Român este un exemplu de voce culturală națională care propune și promovează proiecte inedite, interesante și dinamice, atât în Europa, cât și dincolo de granițele europene. Am fost impresionați de activitatea Institutului de promovare a Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene în România, în calitate de partener oficial, și ne referim aici și la audițiile naționale, la un concert dedicat Președinției UE, organizat la Londra în 2018, sau la remarcabila oportunitate de a concerta la Ateneul Român din București, proiecte care nu ar fi fost posibile fără sprijinul ICR. De asemenea, nenumăratele evenimente promovate de Institut reprezintă un alt motiv de celebrare.

Cu acest prilej festiv, vă felicităm pentru munca depusă și vă urăm tot ce-i mai bun pentru următorii 20 de ani!

Cu drag,

Marshall Marcus, director executiv și artistic al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene


Înscrieri la selecția anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO), ediția 2023 (icr.ro)

sursa foto: www.euyo.eu