ICR, 20 de ani de la înființare // Mesajul A.S.R. Radu, Principele Consort

Alteța Sa Regală Radu, Principele Consort a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființarea Institutului Cultural Român.

Oglindă a culturii românești, Institutul Cultural Român împlinește astăzi douăzeci de ani de activitate în slujba artelor, a diplomației culturale și a educației. În acest răstimp, institutul și-a îndeplinit admirabil misiunea în lumea largă, făcând cunoscute patrimoniul cultural al țării și talente autohtone prin publicarea de cărți, acordarea de burse, organizarea de conferințe, prin publicații științifice, prin spectacole și prin alte evenimente de artă.

În vizitele regale române din ultimele decenii, Regele Mihai, Regina Ana, iar apoi Custodele Coroanei și cu mine am fost adesea alături de proiectele, invitații și slujitorii Institutului Cultural Român. În câteva rânduri am fost invitații institutului, în ocazii însemnate, care au contribuit la consolidarea locului României în Uniunea Europeană.

La ceas aniversar, Majestatea Sa Custodele Coroanei și cu mine adresăm alese felicitări institutului și oamenilor lui!

La mulți ani!

Radu al României

---

Legendă fotografie: ASR Radu, Principele Consort la inaugurarea expoziției „Rochii, fracuri, epoleți. Familia Regală a României în Polonia, 1923“, organizată de Institutul Cultural Român de la Varșovia în colaborare cu Ambasada României în Republica Polonă și Casa Întâlnirilor cu Istoria din Varșovia, 2 iulie 2023