ICR, 20 de ani de la înființare // Mesaj transmis de directorul general al AGERPRES, Claudia-Victoria Nicolae

Cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființarea Institutului Cultural Român, doamna Claudia-Victoria Nicolae, director general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, a transmis un mesaj de felicitare. 

Stimate domnule Președinte, 

Cu o deosebită bucurie și recunoaștere, doresc să transmit sincere felicitări cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea Institutului Cultural Român. 

Această aniversare reprezintă o ocazie specială pentru a reflecta asupra contribuției importante pe care Institutul Cultural Român a adus-o în domeniul promovării culturii și artei românești. De-a lungul ultimelor două decenii, ICR a promovat și a susținut cu pasiune și devotament diversitatea culturală, creativitatea și valorile culturale ale României. 

Prin intermediul diferitelor programe și proiecte, Institutul a promovat peste hotare artiști din domenii variate și instituțiile culturale din țara noastră, facilitând astfel dialogul și schimbul cultural la nivel internațional. Susținerea pe care ICR a oferit-o dezvoltării și promovării patrimoniului cultural românesc este o inspirație pentru ca toți să ne mândrim mai mult cu bogăția noastră culturală și să o împărtășim cu restul lumii. 

Pe această cale, doresc să felicit întreaga echipă a Institutului Cultural Român: conducerea, angajații și colaboratorii acestui important pilon al culturii românești, pentru tot efortul depus și pentru rezultatele obținute de-a lungul timpului. Prin munca dumneavoastră evidențiați atât importanța culturii românești la nivel global, cât și puterea culturii de a construi un viitor mai bun pentru societate.

 Închei prin a vă ura ca primii 20 de ani de activitate să fie doar începutul unei lungi și de succes prezențe a Institutului Cultural Român pe scena națională și internațională, să continuați să deschideți noi orizonturi culturale și să promovați diversitatea și excelența artistică românească în întreaga lume. 

Cu cele mai sincere urări de bine,

Claudia-Victoria Nicolae, Director general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES