Frica: expoziţie Aneli Munteanu la Seven Seven Gallery Londra

Aşternuturi calde şi paturi nefăcute. Confort, intimitate, siguranţă. Sau, insomnie, anxietate, coşmar. Aşa arată prima expoziţie personală în Marea Britanie semnată Aneli Munteanu, care va fi vernisată pe 5 iunie la Galeria Seven Seven din Londra, în prezenţa artistei. Expoziţia, numită Fear (Frica), este realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român şi se va desfăşura în perioada 5 -21 iunie 2008.

Lucrările lui Aneli Munteanu - desene la scara 1:1 însoţite de fragmente de text din interviurile artistei cu persoane care-şi povestesc angoasele – sunt o meditaţie asupra noţiunilor de teamă şi securitate. Iniţial, induc o stare familiară de odihnă, bunădispoziţia de dimineaţa. În acelaşi timp, însă, patul răscolit sugerează nesomn şi nervozitate. Ambivalenţa emoţiilor îşi găseşte un ecou în afirmaţia lui Kafka: Teama ... este substanţa şi probabil cea mai bună parte din mine.

Aneli Munteanu a beneficiat de rezidenţa Attic Arts la Institutul Cultural Român din Londra în octombrie 2007, când a început să lucreze la proiectul Fear. Timp de o lună, artista a lucrat la desene într-unul din studiourile organizaţiei ACME, realizând în paralel seria de interviuri. Expoziţia Fear este rezultatul rezidenţei şi al colaborării cu ICR, care susţine evenimentul.

Aneli Munteanu a absolvit Universitatea de Artă din Bucureşti în 2002. A avut expoziţii personale la Galeria Grigore Mora din Bucureşti în 2006 şi la F.N.E.C. Museum, Kefalonia, Grecia în 2003.
A participat la expoziţiile de grup "I Love Bucharest", Galeria Grigore Mora, Bucureşti, 2006; "Public Art", Bucureşti 2006 şi "Self portraits", Centrul Cultural SKC, Belgrad, 2002.

Pentru mai multe detalii vă rugăm vizitaţi: www.icr-london.co.uk | www.sevenseven.org.ok