Fotografie, carti si muzica

Cu prilejul participarii Romaniei la Targul de carte de la Londra, Institutul Cultural Roman prezinta expozitia Kombinat de Serban Bonciocat, cu o introducere de Anthony Daniels, autorul binecunoscutei carti The Wilder Shores of Marx.

Kombinat: ruine industriale ale Epocii de Aur este un album de exceptie publicat de Igloo Media in 2007. Cartea include o colectie ampla de fotografii inedite: ruine teribile ale unei lumi in care absurdul e norma, demne de un SF apocaliptic. Mega-structurile utopice ale economiei comuniste - turnuri, containere, buncare, conducte, ziduri din beton si caramizi - zac abandonate intr-un peisaj de cosmar, din care omul si natura lipsesc cu desavarsire.

Cartile de fotografie pot fi un bun prilej de meditatie si reflectie. Kombinat reconfirma din plin acest adevar. (...) Complexul vast de ruine industriale domina totul: orizontul, ochiul, gandurile. Nu poti evada niciunde. Acesta a fost planul inca de la inceput: fara bresa, fara scapare. Anthony Daniels

Expozitia Kombinat va fi deschisa la Institutul Cultural Roman pana pe 21 mai 2010. Proiect in parteneriat cu 

Vernisajul va fi insotit de un concert de muzica traditionala - serenade elisabetane, vodevil francez, madrigaluri italiene, romante romanesti si rusesti - interpretate intr-o maniera unica de Maria Raducanu (voce) & Maxim Belciug (chitara).

Maria Raducanu s-a nascut in Romania, in 1967. Incurajata de tatal ei, a studiat vioara si chitara, dar pana la varsta de 15 ani si-a descoperit deja vocea extraordinara... o voce greu de descris. Maria Tanase si Edith Piaf i-au influentat stilul.

Maxim Belciug s-a nascut in Romania, in 1967. Este adesea invitat sa sustina recitaluri si sa jurizeze la festivaluri de chitara. Odata consacrat ca un solist de valoare, artistul s-a implicat si in concerte de muzica de camera, interpretand piese pentru chitara si flaut, chitara si voce sau chitara si percutie.

Cand: 21 aprilie, 7 pm; Unde: Institutul Cultural Roman Londra. Intrarea libera.