„Eterna reformă a educației“ - conferință susținută de Valentin Mureșan la ICR

Institutul Cultural Român continuă seria de reuniuni și dezbateri lunare menită să aducă în fața celor interesați personalități marcante ale societății românești, oameni de cultură, profesori, autori și specialiști de prestigiu.
Următorul invitat al Institutului Cultural Român este filosoful Valentin Mureșan, care va susține o prelegere cu titlul „Eterna reformă a educației“, miercuri, 20 martie 2013, ora 18.00, la sediul Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38. După expunere, invitatul va răspunde la întrebările primite din sală. Accesul publicului este liber.

Anii care au urmat Revoluției din 1989 au fost marcați de repetarea aproape ritualică a unui cuvânt ce părea să aibă valențe magice: REFORMA. Perioada tranziției a trecut, dar idealul mult clamat al reformei în educație nu s-a înfăptuit. Cine este vinovat? De ce merg lucrurile prost? Câte alte „reforme“ vor mai urma? Ce ne desparte de Occident și cum îl putem ajunge din urmă? Ce soluții avem pentru a redresa învățământul românesc? La toate aceste întrebări va încerca să răspundă Valentin Mureșan, un filosof obișnuit cu analiza conceptuală și gândirea critică, dar și un cunoscător din interior al sistemul educației românești.

Profesor la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității din București, Valentin Mureșan a publicat numeroase studii și articole de specialitate, a editat și scris cărți despre filosofi precum Aristotel, Immanuel Kant sau John Stuart Mill, dar este interesat și de domenii emergente precum responsabilitatea socială a corporațiilor sau managementul eticii.

Într-o lume marcată de lipsa reperelor și a comunicării veritabile, Conferințele ICR își propun să stimuleze dialogul autentic și să promoveze excelența și diversitatea intelectuală.


afis