Culture | Futures - proiect EUNIC cu participare românească la Budapesta

Pe 24 ianuarie 2012 are loc la Budapesta conferința internațională „Culture | Futures. Transitions to an Ecological Age". Tema centrală a conferinței este Culture and Eco-leadership, iar subiectele abordate au menirea de a limpezi conceptul de eră ecologică și rolul culturii în industria creativă, ca parte a urbanismului ecologic și a dezvoltării regionale.
Institutul Cultural Român susține prezența arhitectului Johannes Bertleff, vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România, la conferința internaţională organizată la Budapesta. Acesta va susține o prezentare cu titlul „Reciclare urbană", pe tema planificării urbane în scopul tranziției spre o cultură implicit ecologică. La dezbaterea cu tema „Practici creative la institutele culturale" va participa şi prof.univ.dr. Brîndușa Armanca, directorul ICR Budapesta.

Conferința Culture | Futures va avea loc la EuropaPont, sediul Reprezentanței Comisiei Europene în Ungaria, şi se bucură de participarea unor renumiți arhitecți și experți culturali din Austria, Danemarca, Marea Britanie, România și Ungaria, cu sprijunul institutelor culturale membre EUNIC.

Culture | Futures este o inițiativă globală care-și propune să găsească soluții durabile din domeniul culturii și al industriilor creative ca răspuns la problemele de mediu și de sustenabilitate.

Începând din 2007, Rețeaua Europeană a Institutelor Naționale de Cultură, EUNIC, este partener fondator al Culture | Futures, prin Institutul Cultural Danez. EUNIC cuprinde în prezent 29 de institute culturale naționale din 25 de tări ale UE și organizează proiecte în peste 50 de clustere locale din întreaga lume.


program