Cultural ID pune amprenta pe cultură

Cultural ID este primul proiect cultural organizat de o asociație studențească (Voluntari pentru Idei şi Proiecte) cu sprijinul Institutului Cultural Român.
VIP România pune astfel la cale un proiect cu totul nou, care uneşte sfera comunicării cu fenomenul cultural. Vom avea 10 zile de conferinţe, traininguri, studii de caz cu privire la cultura contemporană şi la campanii de comunicare pentru promovarea ei, vor fi ieşiri la teatru, la film şi multe altele.
Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP România) plănuieşte să găsească cei mai creativi studenţi, să-i instruiască într-ale comunicării culturale, să le ofere instrumentele şi mediul perfecte pentru a produce ideile cele mai originale şi să-i premieze.
Douăzeci de studenţi pasionaţi de comunicare şi de cultură se vor aduna, începând cu 15 martie la Bucureşti, pentru a elabora o campanie de promovare a unui produs cultural, iar cea mai bună propunere va fi premiată, existând chiar posibilitatea implementării. Alături de Departamentul de Comunicare ICR şi agenţiile DC Communication şi Lowe PR, vom încerca să trasăm caracteristicile unor campanii de comunicare cu un obiect pe atât de fragil pe cât este de important.
Această primă ediție dorește să creeze un precedent în domeniul comunicării culturale şi să pună bazele unei comunităţi de comunicatori culturali, manageri culturali şi dezvoltatori de strategii şi politici culturale.
Voluntari pentru Idei şi Proiecte este o organizaţie formată exclusiv din studenţi, fiind înfiinţată in 1998 in cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti. Proiectele noastre formează şi dezvoltă o comunitate de tineri care va reprezenta catalizatorul schimbării la nivel social.