Conferința „Umorul în filmul românesc şi personaje românești în filmul israelian” susținută de Iris Lackner

În urma succesului de care s-au bucurat proiecțiile de film românesc în Israel și edițiile precedente ale Festivalului Filmului Românesc, ICR Tel Aviv va organiza, în colaborare cu MovieMania, conferința „Umorul în filmul românesc şi personaje românești în filmul israelian” susținută de Iris Lackner. Evenimentul, în limba ebraică, va avea loc marți, 1 februarie 2022, la ora 19:00, și va fi difuzat prin live streaming pe pagina oficială de Facebook a ICR Tel Aviv: https://www.facebook.com/icr.telaviv/

Iris Lackner va realiza, în cadrul conferinței, o analiză de ansamblu a principiilor umorului românesc și reflectarea acestora în producțiile cinematografice românești de-a lungul istoriei, cu referiri inclusiv la Noul Val al Cinematografiei Românești. Conferința va include și o radiografie a imaginii personajelor românești în cinematografia israeliană.

Iris Lackner este critic de film şi conferenţiar. A absolvit cursurile departamentului de Mass Media la FDU, și are studii de cinematografie şi televiziune la College of Management din Tel Aviv, studii de actorie la Şcoala de Teatru a lui Sophie Moscovici. A lucrat în televiziune, unde a produs zeci de programe culturale pentru Israel şi străinătate. Din 1996 scrie şi relatează despre viaţa culturală şi cinematografică internațională şi din Israel la cele mai prestigioase publicaţii locale. Participă în mod constant la emisiuni de radio şi televiziune în domeniul cinematografiei. Publică recenzii de film pe MovieMania Project și este membră a Academiei de Cinematografie şi Televiziune din Israel şi membră a Asociaţiei Jurnaliştilor din Israel.