Concert aniversar ENESCU 130, la Bruxelles

Cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la naşterea lui George Enescu, Institutul Cultural Român de la Bruxelles organizează un concert aniversar luni, 5 decembrie 2011, ora 19.30, în prestigioasa sală a Conservatorului Regal.
Protagoniştii concertului vor fi doi tineri interpreţi în plină afirmare: violonistul Ilian Gârneţ, din Republica Moldova, laureat al concursului internaţional „Reine Elisabeth" în 2009, şi pianista Claudia Bara, acompaniatoare oficială, din 2007, pentru secţia de vioară a concursului internaţional „George Enescu" şi profesor-acompaniator la Capela muzicală Regina Elisabeta din Bruxelles.

Claudia Bara a lansat în această toamnă un CD cu creaţii camerale de tinereţe ale lui Enescu, la o casă de discuri franceză. Enescu a figurat în prim-planul toamnei muzicale din Bruxelles, prin noua producţie cu opera Œdipe la Théâtre de La Monnaie şi mai multe concerte.
Concertul aniversar ENESCU 130, propus publicului european din Bruxelles la acest început de decembrie, reprezintă continuarea unui proiect iniţiat de Institutul cultural român în 2010, care îşi propune să asocieze artişti din Republica Moldova şi din România, în intenţia de a sublinia apartenenţa lor la un spaţiu cultural comun.