Ciclu de cinema românesc în Cartaxo

Ciclu de cinema romanesc in Cartaxo

ICR Lisabona în colaborare cu Centrul Cultural din Cartaxo și cu Mosaico - Associação Cultural do Cartaxo organizează, în perioada 7-28 iunie, un ciclu de cinema românesc în cadrul căruia vor fi proiectate unele dintre cele mai apreciate creaţii ale regizorilor noului val, recunoscute și premiate la cele mai prestigioase festivaluri internaționale de film din ultimele două decenii: Oamenii de la bloc mor după muzică, Mihai şi Cristina, Poveste de la Scara C, Marilena de la P7 de Cristian Nemescu, Furia de Radu Muntean și Marfa și banii de Cristi Puiu.

Ciclul de cinema românesc este integrat în programarea festivă pe lunile mai, iunie şi iulie a acestui an, menită a aniversa împlinirea a 8 ani de existenţă a modernului Centro Cultural de Cartaxo (vezi foto) şi constă în proiecţii de film în trei zile de vineri ale lunii. Centro Cultural do Cartaxo (CCC) a fost inaugurat în data de 10 iunie 2005 pe locul unde, în ce-a de-a doua jumătate a secolului trecut, cinema-ul a făcut parte din dinamica culturală locală: vechiul Cine-Teatro Ribatejo, deschis în anul 1947 şi care a funcţionat până în 1988.

După ce Australia a ocupat luna mai, României îi este dedicată luna iunie, urmată fiind de Danemarca în luna iulie. La ora 22.00, publicul din Cartaxo şi din împrejurimi va putea vedea în premieră, pe 7 iunie, peliculele semnate de Cristian Nemescu, pe 14 iunie, Furia de Radu Muntean şi, pe 28 iunie, Marfa și banii de Cristi Puiu.

Pentru mai multe informaţii:
Tel.: 00351 21 353 70 60
Fax: 00351 21 357 32 07
e-mail: icrl.ref@mail.ptprime.pt