CHIȘINĂU. Congresul Mondial al Eminescologilor la Chișinău, de Ziua Limbii Române

Academicienii Eugen Simion, Mihai Cimpoi, Valeriu Matei, criticul și istoricul literar dr. Theodor Codreanu, scriitorul Tudor Nedelcea, se numără printre invitații care vor susține comunicări despre opera eminesciană în cadrul celei de-a IX-a ediții a Congresului Mondial al Eminescologilor, ce are loc la Chișinău în 31 august 2020. În cadrul evenimentului, organizat de Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” de la Chișinău, înparteneriat cuAcademia de Științe a Moldovei și cu Centrul Academic Internațional Mihai Eminescuvor fi, de asemenea, prezentate și analizate noi studii consacrate operei poetului.

Evenimentul are loc la la Centrul Academic Internațional Eminescu din Chișinău, începând cu ora 11.30 și este transmis pe paginile de Facebook ale Academiei de Științe a Moldovei șiCentrului Academic Internațional Mihai Eminescu, fiind preluat și pe pagina de Facebook a ICR Chișinău.

Congresul, inițiat în anul 2012, și-a propus ca prim obiectiv promovarea valorilor culturale românești în lume, trecerea în revistă a noilor studii și articole despre opera și personalitatea lui Eminescu și a traducerilor din opera acestuia. Comunicările și luările de cuvânt vor fi publicate în presa periodică, în revistele cu profil științific ale Academiei Române și ale Academiei de Științe a Moldovei, în buletinul special „Mihai Eminescu”