CANADA. 27 de țări participă la Festivalul Filmului European

Cea de-a 36-a ediție a Festivalului Filmului European din Canada va avea loc online, în perioada 13-29 noiembrie 2020, și va implica participarea a 27 de țări. Festivalul va fi organizat de Ambasada României în Canada, reprezentantul Institutului Cultural Român în clusterul EUNIC Canada, împreună cu Institutul de Film Canadian (CFI) și Delegația UE din Canada.

Festivalul Filmului European din Canada se va desfășura anul acesta în sistem online, pe platforma destinată găzduirii festivalurilor de film, Eventive, www.euffonline.ca, geolocalizat pentru Canada (geo-blocked). Selecția filmelor s-a făcut împreună cu partenerul local, Institutul de Film Canadian (CFI). Ambasada României la Ottawa, în colaborare cu Biroul EUNIC, a optat pentru difuzarea on-line a filmului de lungmetraj Povestea unui pierde vară (2018), regizat de Paul Negoescu, care va fi disponibil on-line timp de 48 de ore, începând cu data de 26 noiembrie 2020.

Festivalul Filmului European este unul dintre proiectele fanion de diplomație publică și culturală, un proiect de anvergură al EUNIC Canada, obiectivul său principal fiind acela de a populariza producțiile europene pe continentul american.