„Cai putere” a câștigat premiul publicului pentru scurtmetraj românesc la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Sâmbătă, 4 iulie 2015, de la 19.00 la 5 dimineața a avut loc cea de-a VII-a ediție a maratonului cu filme scurte. Sub cupola Pavilionului Central Romexpo, peste 3000 de spectatori au făcut cunoștință cu scurtmetrajele premiate ale ultimului an. Experiența Noaptea Lungă a Filmelor Scurte a fost completată de video-setup, cinema interactiv, muzică și ateliere.
Pe parcursul nopții, publicul a avut rolul juriului și misiunea de a alege cel mai bun film din cele 25 de scurtmetraje aflate în Competiția ShortsUP Audience Award. Pentru prima dată, competiția a inclus și o secțiune dedicată filmului românesc, susținută de Institutul Cultural Român cu un premiu de 1000 EUR. Scurtmetrajul Cai Putere (r. Daniel Sandu, Romania, 2014) a fost desemnat marele câștigător al categoriei Romanian ShortsUP, în urma voturilor digitale de pe platforma www.shortsup.ro. Povestea emoționantă și amuzantă a lui Daniel Sandu vorbește despre temeliile prieteniei adevărate. În fiecare toamnă, Mihai, cu ajutorul prietenilor, îşi urcă motocicleta în apartamentul său de la etajul zece pentru a o proteja pe perioada iernii. Anul acesta, însă, Mihai descoperă cât de fragile sunt prieteniile.

Marele câștigător al secțiunii de film internațional este producția britanică Între pământ și cosmos/ The Karman Line (r. Oscar Sharp, Marea Britanie, 2014), ficțiunea care i-a ținut cu sufletul la gură pe spectatorii maratonului. După ce a fost premiat la Bafta și Aspen ShortFest, scurtmetrajul lui Oscar Sharp a primit și validarea publicului bucureștean, plus un premiu de 1500 EUR. Filmul o are în prim plan de Sarah, mamă și soție devotată, care se trezește într-o zi cu capul în nori, la propriu. Nimeni nu o poate opri din impulsul levitării așa că familia ei trebuie să găsească o soluție pentru a o ține aproape.

Pe locul al doilea în topul preferințelor internaționale ale cinefililor a fost animația Călător în viața mea/ A single life (r. Marieke Blaauw, Joris Oprins, Job Roggeveen, Olanda, 2014), povestea vinilului misterios care deschide poarta unei călătorii în timp.

Detalii: www.shortsup.ro