ZIC ZAC, spectacol de teatru și dans din România, la Bursa Elveţiană de Spectacole Thun

Spectacolul de teatru și dans ZIC ZAC, o producție a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, va participa, cu sprijinul Institutului Cultural Român, în perioada 11-13 aprilie 2014, la Bursa Elveţiană de Spectacole Thun.
Bursa elveţiană de spectacole se desfăşoară în cadrul târgului organizat de KTV, Asociaţia Artiştilor de Teatru din Elveţia, cu un prestigiu construit în cei peste 30 de ani de existenţă. KTV a reuşit, de la fondare până astăzi, să reunească peste 700 de artişti şi trupe, 300 de organizaţii teatrale, 40 de agenţii de teatru şi 200 alţi membri. Selecționarea la acest prestigios festival înseamnă intrarea într-o competiţie de înalt nivel artistic, precum și integrarea teatrului-dans din România în circuitul celor mai bune producţii artistice de gen din Europa.

Artiştii români vor beneficia de un spaţiu de joc optim, de o echipă tehnică, un stand de promovare precum şi de includerea spectacolului ZIC ZAC în Catalogul de prezentare a tuturor producţiilor participante. Participarea la Bursa din Elveţia îi permite trupei să intre în rândul membrilor KTV, asociaţia elveţiană angajându-se să promoveze spectacolul ZIC ZAC timp de doi ani, prin înscrierea lui la diverse festivaluri internaţionale şi organizarea de turnee, în funcţie de interesul manifestat faţă de producţia românească de teatru-dans.

Spectacolul ZIC ZAC, un performance aparte în peisajul teatral românesc, propune o incursiune într-o lume psihedelică plină de umor, muzică, momente dramatice şi dans. După premiera din luna martie 2013, a devenit rapid un adevărat brand în domeniul teatrului-dans din România. Spectacolul a fost distins cu Premiul pentru Cea mai bună creație coregrafică și premiul pentru Cel mai bun interpret într-un spectacol de coregrafie (Andrea Gavriliu) la Gala Absolvenților de master UNATC București 2013, precum și cu Premiul pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru Independent (de orice) „Undercloud”, București 2013. ZIC ZAC a mai fost invitat să participe, în acest an, la Festivalul de Teatru de la Edinburgh şi Festivalul ImpulsTanz din Viena.

Participanţi: Andrea Gavriliu (actor), Ştefan Lupu (actor), Gabriel Costin (actor), Andreea Păun (scenograf), Alexandru Petre (asistent scenograf), Alexandru Bibere (light design), Alexandra Poiană (sunet)

„Despre singurătate şi prietenie, despre îndrăgostire şi dragoste, despre erotism, sexualitate şi despre amorul carnal, despre ceartă şi împăcare. Se joacă inteligent şi amuzant de-a suprarealiştii şi de-a dramaturgia ionesciană, dislocând proverbe şi asociindu-le aiurea, un aiurea foarte bine gândit, cu mare impact la public. (...) Urmează nesfârşite ropote de aplauze. Interminabile chemări la rampă. Publicul ovaţionează în picioare. În chip neaşteptat, sunt printre primii care se ridică, chiar primul care strigă bravo. O fac pentru că aşa simt. O fac pentru că cei trei o merită pe deplin.“ (Mircea Morariu, „Cronică de spectator fericit” - Adevărul.ro)

„ZIC ZAC este întruchiparea entuziastă a plăcerii de a dansa, arătată cu naturaleţe, un chef de joacă şi de jocuri, de comic amestecat cu autoironie, de lucruri importante spuse cu umor, relaxarea de a nu te lua în serios, cu seriozitate.“ (Oana Stoica, „Zic de dragoste și zac de dor” - Dilema Veche)

„ZIC ZAC e un spectacol cu vorbe aspre şi mişcări suple; e despre noi şi să nu vă fie cu mirare dacă o să vreţi să-l faceţi şi voi acasă. N-o să vă iasă, să nu vă frângeţi gâtul. Cred că cel mai înţelept ar fi să luaţi aminte din poveţele spuse şi să nu vă mai frângeţi inimile.“ (Cătălina Miciu, „Zic Zac – The Power of Music”, Ginger Group)