Tabăra de scriere creativă

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Atelierul de scriere creativă „Vlad Ioviţă”și Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu, organizează, în perioada 20-25 august 2018, Tabăra de Scriere Creativă la Trebujeni, raionul Orhei.

La Tabăra de Scriere Creativă vor participa 11 tineri scriitori din Republica Moldova pe cale de a debuta sau proaspăt debutanţi - pentru a audia cursuri de creative writing ale unor specialişti în domeniu. La ediția din acest an, cursurile vor fi moderate de Simona Popescu (România), Dumitru Crudu şi Lucia Țurcanu (R. Moldova). Pe parcursul celor cinci zile cât va dura tabăra, profesorii invitaţi vor ţine cursuri despre cum se scrie o poezie, un roman, o povestire sau o nuvelă, iar tinerii prozatori şi poeţi îşi vor perfecţiona arta scrisului, scriind proză şi poezie, în care vor reflecta realitatea basarabeană sau românească. În fiecare zi, tinerii scriitori îşi vor citi producţiile scrise, care vor fi discuate şi analizate de către scriitorii-profesori.

La final, mentorii proiectului vor selecta cele mai bune poezii şi texte de proză, care vor fi tipărite ulterior într-o antologie. Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu, unul dintre partenerii proiectului, va asigura tiparul şi destribuirea antologiei prin librării şi biblioteci.

Obiectivul central al acestei tabere de scriere crativă este să ridice gradul de professionalism și să ajute la cresterea responsabilității tinerilor față de cuvântul scris și fața de societate.

Partenei media: TVR Moldova, Radio Chişinău şi Radio Datina.