Scurtmetraje de Alexandru Stănescu: "Bucureştiul trăieşte" şi "Generaţia desenelor animate"

Bucureştiul trăieşte, împreună cu Generaţia desenelor animate: Seara de film de la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) propune joi, 27 noiembrie 2008, de la ora 19.00, două scurtmetraje semnate de Alexandru Stănescu. Filmele vor fi prezentate de Viorica Bucur. Regizorul Alexandru Stănescu va fi prezent la eveniment.

Bucureştiul trăieşte (2008) surprinde oraşul într-un puzzle de imagini plin de fantezie. Capitala văzută de Alexandru Stănescu palpită. Are părţi bune şi rele, este atrăgătoare chiar dacă e plină de necunoscute: personaje stranii, ziduri sparte, blocuri părăsite.

Filmul Generaţia desenelor animate (2007) este descris de autor astfel: „am vrut să fac un documentar despre o perioadă a copilăriei mele pe care nu mi-o amintesc doar eu cu bucurie, ci şi multi alţii ca mine. Este vorba despre desenele animate care erau difuzate în perioada 1988 – 1998 la TVR. Din mulţimea de nostalgici care vorbesc pe aceasta temă cu diverse ocazii, s-au găsit câţiva care au vorbit în faţa camerei de filmat. Rezultatul este o colecţie de mărturii ale supravieţuitorilor acelor vremuri cam zbuciumate, inclusiv dezvăluiri ale unor personaje din spatele micului ecran."

Alexandru Stănescu (n. 1982, Bucureşti) este absolvent al Facultăţii de Film, secţia Multimedia, din cadrul Universităţii Naţionale de Arta Teatrala şi Cinematografica. În prezent este masterand al Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii (Universitatea de Arte Bucureşti şi Universitatea Bucureşti). Are în palmares mai multe premii pentru montaj la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, un premiul pentru grafică în film de animaţie, precum şi menţiunea „Ion Truică" pentru plastică, la acelaşi festival, pentru filmul Ultimele sonete ale lui Shakespeare în traducere imaginară de V.Voiculescu.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.