ROMA. Recital de pian cu Beatrice Cori la Teatrul Vila Torlonia

Cu ocazia Sărbătorii Muzicii de la Roma 2021, Conservatorul de Muzică “Santa Cecilia” din Roma, Accademia di Romania in Roma, Roma Culture și Teatrul Vila Torlonia din Roma, prezintă recitalul de pian susținut de Beatrice Cori. Recitalul de pian, ce beneficiază de patronajul Ambasadei României în Italia, va avea loc în data de 21 iunie 2021, ora 19:00, la Teatrul Vila Torlonia din Roma (Via Lazzaro Spallanzani 1A). În program piese de Robert Schumann (Germania), György Ligeti (România) și Alexandr Scriabin (Rusia).

Concertul face parte din stagiunea de vară a ciclului anual EUROPA IN MUSICA: stagiunea muzicală a cluster-ului EUNIC Roma care se desfășoară în perioada 15 – 29 iunie 2021, un proiect inițiat în anul 2019 de Accademia di Romania in Roma și Conservatorul de Muzică “Santa Cecilia” din Roma.
Ediția estivală a proiectului EUROPA IN MUSICA este organizată de Conservatorul de Muzică "Santa Cecilia" din Roma și de membrii cluster-ului EUNIC Roma: Institutul Slovac la Roma și Institutul Bulgar de Cultură la Roma co-președinți ai cluster-ului EUNIC Roma pentru anul 2021, Forumul Austriac de Cultură din Roma, Goethe-Institut Rom, Roma Culture, Teatrul Vila Torlonia din Roma, Institutul Polonez din Roma, Accademia di Romania in Roma și Academia Ungariei la Roma.
Partenerii media ai ediției estivale a proiectului EUROPA IN MUSICA 2021 sunt: Giornale Diplomatico, B in Rome, Abitare a Roma, Roma a Piedi, Italia a Piedi, Più Culture e Romeing.

În conformitate cu reglementările sanitare în vigoare participarea publicului la eveniment va fi limitat și se va face doar pe baza unei rezervări prealabile la adresa de e-mail accadromania@accadromania.it. Rezervarea este valabilă doar cu e-mail de confirmare ce trebuie prezentat la intrarea în teatru. Pentru mai multe informații vizitați site-ul www.conservatoriosantacecilia.it

***

Beatrice Cori promoția 1997, și-a început studiile cu prof. Antonella Ceravolo mai întâi la Conservatorul “Alfredo Casella” din L’Aquila și apoi, din 2013 la Conservatorul “Santa Cecilia” din Roma, unde a absolvit secția de pian în 2017 obținând notă maximă; ulterior, pentru a-și îmbogăți personalitatea muzicală a urmat cursul de doi ani de muzică de cameră cu Prof. Monica De Matteis, obținând diploma academică nivel doi cu notă maximă. În același timp și-a continuat studiile de pian cu Maestrul Ceravolo sun îndrumarea căruia va obține, în următoarea sesiune de vară, diploma de nivel academic în discipline muzicale, secția pian. Pe parcursul formării sale profesionale a avut ocazia de a se întâlni în cadrul unor masterclass-uri naționale și internaționale cu importanți muzicieni precum Fausto Di Cesare, Tim Ovens, Roberto Cappello, Pierluigi Camicia, Roberto Plano, Benedetto Lupo și Valerij Voskobojnikov. Beatrice Cori a reprezentat Conservatorul Santa Cecilia din Roma în diferite proiecte de schimburi culturale în străinătate (Danemarca, Islanda) și în cadrul unor evenimente organizate de conservator (festivaluri de pian; concert de binefacere pentru Ziua Națională de combatere a morbului Parkinson 2019, in parteneriat cu Fundația Limpe; Classica sul Tevere a III-a ediție - 2020). A câștigat mai multe premii la concursuri de pian naționale și internaționale. A cântat ca solist alături de Orchestra de Tineret a Conservatorului la Festivalul Paisiello în 2016, sub bagheta dirijorului Rinaldo Muratori și în ianuarie 2020 (ultimul eveniment înainte de începerea pandemiei) solistă în concertul K.466 de Mozart, sub bagheta dirijorului Zvonimir Hačko, dirijor invitat.