„Noaptea ursului”, lungmetrajul de debut al regizorului Răzvan Macovei, prezentat la Los Angeles

Lungmetrajul de debut al tânărului regizor și producător Răzvan Macovei va rula, cu sprijinul ICR New York, în premieră americană, pe 3 mai, la prestigioasa Laemmle Music Hall, situată în bine cunoscutul cartier Beverly Hills. Pelicula„Noaptea ursului” este prezentată în cadrul Festivalul de Film Sud-Est European de la Los Angeles (SEEfest), proiecția filmului fiind urmată de o conversație a regizorului cuVera Mijojlić, curatorul Festivalului, și de un Q&A.

Filmul de debut al lui Răzvan Macovei, cunoscut până acum pentru reclamele și clipurile realizate, este produs de HiFi Productions, fiind bazat pe un text teatral de Ignacio del Moral. Acesta spune povestea a trei adolescenți rebeli, aflați în plin proces de maturizare, care se confruntă cu problemele tipice vârstei și sunt nevoiți să facă față unor serioase relevații personale și morale.

Desfășurată în perioada 1-8 mai, cea de-a XIV-a ediție a Festivalului s-a deschis cu o altă producție românească, ultimul film al Ancăi Damian, „Moon Hotel Kabul”, iar pe 2 mai a fost prezentat documentarul Monei Nicoară și al Danei Bunescu,„Distanța dintre mine și mine”. Anul acesta, Festivalul atrage atenția asupra unor regizori care abordează probleme existențiale, etice și istorice complexe, prin intermediul unor producții originale și îndrăznețe.

Festivalul a fost fondat în anul 2002 cu scopul de a face cunoscut, prin intermediul creațiilor cinematografice, sud-estul Europei, regiune ale cărei probleme socio-politice sunt adesea neînțelese de către publicul american. SEEfest este unul dintre cele mai importante zece festivaluri de film din Statele Unite ale Americii.