Gala Laureaților Festivalului-Concurs Televizat al Tinerilor Interpreţi de Muzică populară „Prezintă orchestra Folclor”

Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău a organizat, în parteneriat cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici și Compania Publică TeleRadio Moldova, Festivalul-Concurs Televizat al Tinerilor Interpreţi de Muzică populară „Prezintă Orchestra FolclorEdiția a VII-a – 2022”. Joi, 17 noiembrie 2022, ora 18.00, la Palatul Republicii din Chișinău, în cadrul unui eveniment intitulat ”Tinerii pentru viitor”, urmează să se desfășoare Gala Laureaților concursului, moment în care o să fie anunțați public câștigătorii ediției din acest an. Ca la fiecare ediție la care a fost partener, Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău acordă cele 2 mari premii ICR Chișinău, pentru cele două secțiuni din concurs,"Instrumentişti" și "Interpreţi vocali".

În cadrul evenimentului, va avea loc un concert susținut de orchestra ”Folclor”, sub bagheta maestrului Petre Neamțu, artist al poporului, care prezintă publiculuibijuterii ale folclorului românesc, de pe ambele maluri ale Prutului, dar şi mai multe piese de autor.

Concursul, desfășurat în perioada 13 aprilie – 17 noiembrie 2022, are ca scop promovarea şi valorificarea folclorului muzical, instrumental şi vocal în forma autentică, descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi tineri interpreţi de muzică populară românească, valorificarea cântecului, portului popular românesc din diferite zone ale Republicii Moldova şi România. Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău a devenit partener tradițional al evenimentului din anul 2016, descoperirea și conservarea tradițiilor românești autentice și introducerea lor în circuitul valorilor spirituale naționale și universale fiind unul din obiectivele fundamentale ale Institutului Cultural Român.