Filmul #dogpoopgirl în regia lui Andrei Huțuleac, la Zilele Filmului European din Republica Cehă

În cadrul Zilelor Filmului European din Republica Cehă, ediția 2022, va fi prezentat publicului ceh filmul #dogpoopgirl, în regia lui Andrei Huțuleac, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Praga.

#dogpoopgirl este o satiră socială cu elemente tragice despre epoca internetului. Inspirat din fapte reale, scenariul propune o localizare în spațiul românesc a primului caz de online shaming din istoria internetului. Alina Moga e angajată a unei bănci din București, are o viaţă personală haotică, dar destui bani cât să-şi poată asigura o oarecare fericire. Calmul aparent al existenţei sale este zdruncinat în urma deciziei de a adopta un câine maidanez care regurgitează mâncare pe podeaua unui vagon de metrou. Incidentul este filmat de un adolescent şi postat pe o reţea de socializare. Haosul se dezlănţuie. Inspirat de evenimente reale, petrecute în Coreea de Sud în anul 2005.

#dogpoopgirl va putea fi vizionat în cinematografe după cum urmează:

8.04 - Cinema Bio Central din Hradec Kralove (ora 20:30)

8.04 - Art Cinema din Brno (ora 20:00)

9.04 - Cinema Svetozor din Praga (ora 19:00)

Cea de-a XXIX-a ediție a Zilelor Filmului European din Republica Cehă se va desfășura în perioada 6 – 13 aprilie 2022 și se va concentra pe cinematografia contemporană europeană, fiind prezentate publicului ceh 40 de producții cinematografice din aproape 30 de țări.

Festivalul Zilele Filmului European este organizat de către Reprezentanța Comisiei Europene în Cehia și ambasadele și institutele culturale de la Praga, cu sprijinul Fondului Cinematografic Ceh, al Ministerului Culturii din Cehia, al orașelor Praga, Brno și Ostrava. Festivalul se află sub patronajul ministrului culturii din Cehia, Martin Baxy, a șefei Reprezentanței Comisiei Europene în Cehia, Dana Kovaříková, a primarului orașului Praga, Zdeněk Hřib, a primarului orașului Brno, Markéta Vaňková, a primarului orașului Ostrava, Tomáš Macura, și a primarului Praga 1, Petr Hejma.

Pentru detalii suplimentare vă invităm să consultați site-ul Zilele Filmului European 2022: https://2022.eurofilmfest.cz/film/dogpoopgirl/