Concert Extraordinar de închidere a festivalului Musica Ricercata, la Sibiu

Voci spectaculoase vor răsuna pe 1 august, de la ora 20.00, în Piața Mare din Sibiu, în cadrul Concertului Extraordinar de închidere a festivalului Musica Ricercata “Ramificările păcii III”, ce reunește peste 120 de muzicieni din Ucraina, Moldova, România și alte țări din Uniunea Europeană.

În cadrul evenimentului, organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, va avea loc premiera modernă a corului final din opera “La foresta d’Hermanstad” de Valentino Fioravanti, interpretată de Muzicieni ai ansamblului Musica Ricercata, Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, muzicieni ucraineni și Corul Filarmonicii din Vinița (Ucraina), sub coordonarea maestrului Gabriel Bebeșelea.

De asemenea, Simfonia nr. 9 “Oda Bucuriei”, capodopera cu mesaj pacifist a lui Ludwig van Beethoven, va fi interpretată într-un concert excepțional, în care soliștii serii vor fi soprana Rodica Vica, mezzo-soprana Lilia Istratii, tenorul Tiberius Simu și baritonul Garabajii Sergiu.

Ediția a patra a Musica Ricercata Festival, “Ramificări”, are la bază un concept dedicat păcii, provenit din descoperirea dirijorului Gabriel Bebeșelea, la Napoli, a operei “La foresta d’Hermanstad” (Pădurea Sibiului). Opera compusă în 1812 de unul dintre cei mai mari compozitori napoletani, Valentino Fioravanti, este unica creație operistică a cărei acțiune se petrece într-un oraș de pe actualul teritoriu al României. “Ramificări” pornește de la pădurea din opera lui Fioravanti și îndeamnă ascultătorii să își îndrepte fiecare ramură, fiecare drum, spre cel mai important mesaj în această perioadă - cel al păcii.