Concert | Dans - Michael Abramovich și Maria Giambona

Cu ocazia expoziției TRIBUTE TO IRIS BARBURA, Institutul Cultural Român în colaborare cu Fundația Camarro organizează, luni, 10 iulie 2017, o seară muzicală cu celebrul pianist Michael Abramovich și cu dansatoarea și coregrafa Maria Giambona, de la Staatsballett Berlin. Artiștii aduc un omagiu operei dansatoarei române Iris Barbura (1912–1969).

După încheierea studiilor la începutul anilor '30 la București, Iris Barbura își perfecționează stilul de dans în sfera dansului expresionist german, la Berlin și Dresda. Primele coregrafii proprii iau naștere în anul 1938, pe compoziții de pian de Claude Debussy și Francois Couperin. Mai târziu, Barbura ajunge să lucreze la Berlin, unde cariera ei cunoaște o primă perioadă de vârf, între altele în cadrul Hebbel-Theater; în cabaretul artistic de factură suprarealistă Die Badewanne, al artistului Alexander Camarro, transpune în dans picturi ale modernității clasice.

Michael Abramovich și Maria Giambona se inspiră din lucrarea lui Alexander Camaro „Dansatoarea și Pianistul”: în cadrul programului lor reînvie atmosfera unei seri tipice de dans din anii '20 și '30. Se lasă inspirați, de asemenea, din repertoriul artistic al lui Iris Barbura. Vor fi interpretate compoziții de François Couperin, Claude Debussy și Frédéric Chopin.

Loc: Camaro Haus, Potsdamer Straße 98 A, D-10785. Ora: 19.30. Bilet: 10 Euro, 7 Euro preț redus | intrarea publicului: ora 19.00| numărul de locuri este limitat.