CONCERT | Andrei Kivu şi Mara Dobresco La Muzeul de arta si istorie a iudaismului, Paris

CONCERT | Andrei Kivu si Mara Dobresco La Muzeul de arta si istorie a iudaismului, Paris CONCERT | Andrei Kivu si Mara Dobresco La Muzeul de arta si istorie a iudaismului, Paris

« Meditaţie ebraică » - concert susţinut de Andrei Kivu şi Mara Dobresco


Concert organizat de Institutul cultural român de la Paris în parteneriat cu Ambasada României în Franţa şi Muzeul de artă şi istorie a iudaismului de la Paris.  


Joi, 2 iunie 2016, orele 19.30

Sala Auditorium a Muzeului de artă şi istorie a iudaismului, Paris



În program lucrări de :

Maurice Ravel - Kaddish (Melodii ebraice), Enigma eternă

Ernest Bloch - Rugăciune, Implorare, Jewish Song, Meditaţie ebraică

Pablo Casals - Cântecul păsărilor

Joseph Sulzer - Sarabandă

Serge Kaufmann - Suita idiş

Frédéric Chopin - Mazurka op.17 nr. 4

Max Bruch - Kol Nidrei


Un moment muzical special susţinut de violoncelistul Andrei Kivu şi de pianista Mara Dobresco. Duo-ul pe care cei doi prestigioşi muzicieni români îl formează reprezintă fuziunea unică între tonalităţile catifelate ale violoncelului şi cele pline de culoare ale pianului.

Cei doi artişti virtuoşi români dedică acest concert memoriei Holocaustului în Europa.   


Eveniment organizat in timpul presedintiei române a Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului (IHRA).

Informaţii practice

Loc : Muzeul de artă şi istorie a iudaismului

Sala :  Auditorium

Adresse : Hôtel de Saint-Aignan, 71, rue du Temple, 75003 Paris



Intrare liberă | rezervare obligatorie

RSVP :  01 47 05 15 31  sau  institut@institut-roumain.org


Andrei Kivu

Violoncelist român, elev al Ancăi Vartolomei, Andrei Kivu este solist şi profesor. Repertoriul său este unul vast, cuprinzând stilurile cele mai diverse, de la Bach la muzica contemporană. A cântat ca solist cu Orchestre Royal de Wallonie (Belgia), New York University Orchestra, Katowice New Music Orchestra (Polonia), Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Simfonică Radio, Orchestra Philharmonia, Orchestre Traditions Musicales Francaises ș.a. Andrei Kivu a fost invitat în repetate rânduri să susțină cursuri de interpretare la New York University, Academia de Muzică "Givat Ram" (Ierusalim) și la "University of Minnesota" (U.S.A.). Este primul violoncelist român care a cântat integrala Suitelor de Bach într-un singur concert (2009, Paris), fiind de asemenea invitat să cânte la Royal Festival Hall, Wiener Konzerthaus, Onassis Cultural Centre și la mari festivaluri internaționale precum "Wien Modern", "Warsaw Autumn", "Parramasala" (Sydney, Australia, 2011), "Tectonics" (Israel), dar și la "Japan Expo" (Paris, 2014). El apare ca solist și/sau invitat al diferitelor ansambluri pe mai mult de 30 de CD-uri și DVD-uri cu o largă distribuție internațională, colaborarea cea mai onorantă fiind realizată cu prestigioasa casă de discuri "Mode Records" (New York). Din 2001 este membru al "International School of Ki" iar din 2005 este membru al "Harmonic Presence Foundation" (New York/Paris). Din 2009 trăiește la Paris.


Mara Dobresco

Absolventă a Conservatorului George Enescu din Bucureşti, Mara Dobresco îşi continuă studiile la Conservatorul naţional superior de muzică din Paris şi la Conservatorul naţional superior de muzică de la Geneva. Laureată a numeroase concursuri internaţionale, Mara Dobresco este de asemenea bursieră a Fundaţiilor Nadia şi Lili Boulanger, Yamaha, Meyer şi Tarazzi. In Franţa, este invitată cu regularitate să concerteze cu muzicieni prestigioşi ai generaţiei sale.

Un alt domeniu de interes al Marei Dobresco este dramaturgia gestului muzical, ea participând la numeroase proiecte care stau sub semnul dialogului între teatru, literatură şi muzică.

Înregistrările sale (CD Longdistance/HarmoniaMundi, UT3Records, Outhere) cunosc un mare succes atât la public cât şi în presa de specialitate.

« Frumuseţea interpretării Marei Dobresco seduce atât prin abordarea elaborată, cât şi printr-un « touché » de o supleţe ideală şi o sonoritate de vis... găsind justa măsură între fuga fantastică a lui Argerich şi profunzimea lui Arrau. » (Philippe van den Bosch)