Bursele „George Enescu” pe 2008

Muzicieni români la Cité Internationale des Arts din Paris
Compozitorul Nicolae Brînduş
şi violoncelista Laura Buruiană sunt câştigătorii burselor „George Enescu" acordate de Institutul Cultural Român la Cité Internationale des Arts din Paris în acest an.
Bursele „George Enescu", iniţiate de ICR în 2005, îşi propun să le ofere muzicienilor români ocazia de a lucra într-un mediu artistic internaţional. Programul se adresează profesioniştilor cu performanţe recunoscute în domeniu, indiferent de vârstă. Bursierii sunt găzduiţi, timp de trei luni, la atelierul contractat de statul român la Cité Internationale des Arts din Paris şi dispun de o sumă pentru cheltuielile de întreţinere şi transport. Până acum, au mai beneficiat de bursele „George Enescu" muzicienii Liviu Dănceanu, Mircea Tiberian, Andrei Tănăsescu şi Diana Rotaru. 

Nicolae Brînduş
, unul dintre cei mai apreciaţi compozitori români contemporani, profesor la Universitatea de Muzică din Bucureşti, este autorul unor lucrări interpretate în peste 20 de ţări. A susţinut, ca visiting composer, prelegeri despre muzica nouă în SUA, Germania, Israel, Grecia, Hong-Kong. Este laureat al Premiului Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (1974, 2002, 2005). Violoncelista Laura Buruiană (n. 1980) este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu maestrul Marin Cazacu, şi a cursurilor Hochschule für Musik, Köln. A fost distinsă cu numeroase premii naţionale şi internaţionale (printre care Premiul Societăţii Criticilor Muzicali pentru debut solistic internaţional – 2005; Premiul special Jeunesses Musicales – 1995, 1998; Premiile I la Young Concert Artists, Leipzig, 2002 şi New York, 2003).

Componenţa comisiei de jurizare: Valentina Dediu, Aurelian Octav Popa şi Viniciu Moroianu.