Bursele „Constantin Brâncuşi”: artiste din România la Cité Internationale des Arts

Bursele „Constantin Brâncuşi" din 2009 au fost acordate de Institutul Cultural Român artistelor Irina Adina Botea şi Anca Benera, care vor lucra timp de trei luni la atelierul României de la Cité Internationale des Arts din Paris.
Irina Botea
, absolventă a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti (2001), predă, din 2006, la secţia de Film, Video si New Media din cadrul School of the Art, Institute of Chicago. Portofoliul său cuprinde lucrări video, instalaţii, fotografie, performance. Perioada de rezidenţă la Cité Internationale des Arts este mai – iulie 2009.
Anca Benera
este absolventă a urmat Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, secţia pictură, şi a urmat studii aprofundate la aceeaşi instituţie. Lucrările sale au fost prezentate în galerii din Belgia, Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Ungaria, Statele Unite, Turcia. Beneficiară a unei burse a Fundaţiei „Solomon Guggenheim" din New York, Anca Benera a expus în anul 2003 la Pavilionul American al Bienalei veneţiene. Bursa la Cité Internationale des Arts acoperă perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2010.

Comisia de evaluare a fost formată din Matei Câlţia, Nicu Ilfoveanu şi Cosmin Ungureanu.

Bursele „Constantin Brâncuşi", iniţiate de ICR în 2005, le oferă plasticienilor români ocazia de a lucra într-un mediu artistic internaţional. Programul se adresează profesioniştilor cu performanţe recunoscute în domeniu, indiferent de vârstă. Bursierii sunt găzduiţi, timp de trei luni, la atelierul contractat de statul român la Cité Internationale des Arts din Paris şi dispun de o sumă pentru cheltuielile de întreţinere, materiale şi transport. Până acum, au mai beneficiat de burse „Constantin Brâncuşi" Suzana Fântânariu, Ana Bănică, Anca Anghel Coller, Stela Lie, Iuliana Vâlsan şi Bogdan Pelmuş.

Detalii: www.icr.ro/icr/burse/----Bursele-Constantin-Brancusi-si-George-Enescu
Contact media : Serviciul de presă al ICR, e-mail : biroul.presa @ icr.ro, tel 031 7100 622