BUCUREȘTI. Lungmetrajul „Lemonade” va fi proiectat în cadrul Festivalului Cinefemina cu sprijinul ICR

Un bogat meniu pentru cinefili a fost pregătit, cu sprijinul Creart, de către șapte instituții membre ale EUNIC Romania: Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Delegația Generală Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Goethe și Institutul Polonez. Festivalul Cinefemina, care va avea loc în perioada 8-18 iunie, vă așteaptă, în fiecare seară de la ora 21.30, la Grădina cu Filme (Creart, Piața Alexandru Lahovari 7), unde puteți viziona opt filme din Suedia, Polonia, Spania, Austria, Germania, Grecia, Belgia și România.

„Lemonade”, lungmetrajul de debut al Ioanei Uricaru, distins cu premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Sarajevo 2018, este propunerea Institutului Cultural Român, prin Biroul EUNIC, în cadrul Festivalului, și va putea fi urmărit joi, 17 iunie, ora 21.30.

Mara, o mamă singură în vârstă de 30 de ani, se căsătorește cu Daniel (un american) în timp ce se află în Statele Unite cu un job temporar de asistentă medicală. Atunci când parcursul ei pentru a obține cartea verde ia o turnură neașteptată, Mara este silită să se confrunte cu un adevăr neplăcut.

Deschiderea Festivalului va avea loc marți, 8 iunie, ora 20.30, cu o expoziție de portrete dedicate regizoarelor incluse în program, precum și cu un trailer de prezentare a festivalului.

Cinefemina este o recunoaștere a excelenței artistice a femeilor, dar și o salvare de la uitare a unor nume marcante, care, încă din perioada filmului mut, au contribuit la nașterea și maturizarea celei de-a șaptea arte.

Vor vorbi, în deschidere, Excelența Sa Doamna Ambasador a Regatului Suediei, Therese Hyden, directorul Institutului Goethe și președinte al EUNIC Romania, domnul Joachim Umlauf, și Irina Trocan, critic de film, coordonatoarea antologiei Romanian Cinema Inside Out: Insights on film culture, industry and politics (1912-2019).

Biletele se pot achiziționa online, urmând linkul: Bilete online | Eventbook.

Mai multe despre eveniment și programul festivalului: https://www.facebook.com/events/228269938636654/