Acord între ICR, Institutul de Diplomație Culturală din Berlin și Academia de Diplomație Culturală din Berlin

În cadrul programului de diversificare a relațiilor internaționale și de consolidare a cooperării intelectuale dintre România și statele Uniunii Europene, Institutul Cultural Român a încheiat un acord de cooperare cu Institutul de Diplomație Culturală din Berlin, reprezentat de Mark Donfried, și cu Academia de Diplomație Culturală din Berlin, reprezentată de prof. Emil Constantinescu.

Institutul Cultural Român, în virtutea învestirii sale în domeniul diplomației culturale și Institutul de Diplomație Culturale din Berlin, cel mai important centru mondial pentru studii de diplomație culturală, vor organiza în comun seminarii și dezbateri pe temele diplomație culturale și multiculturalismului. ICR va sprijini acțiunile Institutului de Diplomație Publică și prin filialele sale din țară și din străinătate.

În cadrul parteneriatului, va fi organizată conferința internațională cu tema Levantul, leagănul diplomației culturale: redescoperirea Mediteranei, care va avea loc în luna mai 2013 la București. De asemenea, ICR și Institutul de Diplomație Culturală din Berlin vor acorda reciproc granturi pentru participarea la activități academice și de cercetare organizate de cele două foruri.

Nu în ultimul rând, Institutul Cultural Român și Academia de Diplomație Culturală din Berlin vor acorda anual un premiu de excelență pentru cea mai bună teză de masterat/doctorat, studiu sau carte publicată, având ca temă diplomația culturală.