Un veteran al artei tinere: Teodor Graur – artist, serelist, galerist şi iarăşi artist

Marţi, 24 februarie 2009, de la ora 6 p.m., la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti), Artele Marţiale se întâlnesc cu body-buildingul ca body-art: protagonistul celei de-a doua (dez)bateri din 2009 în cadrul seriei de întâlniri moderate de Erwin Kessler este Teodor Graur, „cel mai tînăr bunic al artei contemporane româneşti".

„Posesor al unui faimos Complex sportiv de apartament, biciclist şi motociclist devotat, cu o reflecţie acută şi sarcastică –fie şi prin oglinda retrovizoare a vehiculului aflat în viteză – asupra istoriei trăite sau închipuite, practician de frunte, din anii '80, al artei din materiale reciclabile, Teodor Graur este, în acte, cel mai notoriu artist european de la noi. Fondator, la începutul anilor '90, al Euroartist S.R.L. (împreună cu Olimpiu Bandalac), grup artistic de neo-avangardă dar şi firmă, sereleu în toată regula, el a condus ulterior, până anul trecut, galeria comercială (non-profit!) HT 003. (...) Teodor Graur a fost şi este (şi-n păr şi-n răspăr) un promotor neobosit al star-sistemului în artă. (...) Şi totuşi, piaţa şi întregul sistem artistic, recunoscând în Teodor Graur un precedent important al propriei dezvoltări, nu l-au asimilat printre profitorii sau pensionarii lor de lux. Deschizător de drumuri, Teodor Graur continuă să bată drumurile, rămas, surprinzător, undeva în preajma marilor mize, foarte aproape de ele, dar fără a le putea controla. O carieră, un destin, o pildă, o morală, un artist sportiv, viguros, activ şi reflexiv, cu care publicul Artelor Marţiale va discuta despre fair-play în artă, despre strategii de joc, despre planuri A şi planuri B, despre formula succesului şi despre conştiinţa artistică." – Erwin Kessler

Publicul (consumator, combativ, convorbitor) este invitat, în marţea de pe urmă a lunii februarie, la o confruntare cu un bunic spătos.