Spectacolul „Desenează-mi un teatru”. Tineri artiști români la ICR Paris

Spectacolul Deseneaza-mi un teatru Tineri artisti romani la ICR Paris

În data de 7 martie 2019, Institutul Cultural Român de la Paris sprijină o reprezentație a spectacolului Desenează-mi un teatru, realizată de Asociaţia ADEFRO. Spectacolul are în distribuție tineri artiști români, care fac parte din trupa „Cavalerii Rătăcitori”. De 18 ani, în fiecare vară, asociația ADEFRO organizează la Holod (Oradea) tabere artistice având în centru, teatrul, pentru copii defavorizați din București.

Care este abordarea asociației? Promovarea dezvoltării personale și a exprimării artistice a copiilor, care de foarte multe ori, nu au accesul dorit la mediul cultural. Fapt pentru care, în vara fiecărui an, tinerii actori, supervizați de către studenții francezi, lucrează la câte o piesă reprezentată de către autori clasici și care, o interpretează în limba română în fața sătenilor din regiunea respectivă.

Astfel, cu ocazia sezonului Franța - România, trupa „Cavalerii Rătăcitori” va prezenta pentru prima dată în Franța un spectacol compus din piese extrase din repertoriul lor. Spectacolul va modela în mod armonios, mai multe fragmente din repertoriul trupei de autori în jurul lui Molière și Shakespeare și din piese cum ar fi Doctor fără voie sau Visul unei nopți de vară, iar replicile se vor suprapune uneori, interogându-se reciproc și răspunzându-și în ecou.  Spectacolul teatral va fi însoțit de extrase video ale spectacolelor sau ale momentelor de repetiție a pieselor de teatru realizate de elevi pe parcursul a mai multor ani, în tabăra de la Holod, de către Pauline Roth, tânără cineastă, absolventă a Diplomei de Limbă și Civlizație Românească de la Universitatea Sorbonne Nouvelle - Paris 3.

Spectacolul va dura 1h30 și va fi prezentat și în alte locuri din Paris, în suburbii, și în ultimul rând, în România.

7 martie, 19:00

Hôtel de Béhague, reşedinţa Ambasadorului României în Republica Franceză

123 rue Saint Dominique, 75007 Paris

Intrare liberă, cu înscriere obligatorie la adefro.france@gmail.com sau 06 60 90 76 40.


Evenimentul are loc sub egida Sezonului România-Franţa 2019.