Seară literară cu scriitoarea Felicia Mihali, în cadrul unui proiect EUNIC

La 17 mai 2017 Ambasada României a organizat o seară literară cu scriitoarea de origine română Felicia Mihali, găzduit de magazinul de carte francofonă Librairie du Soleil din Ottawa. Au participat membri ai comunității românești din zona capitalei, dar și public larg canadian.

În dialogul cu publicul, scriitoarea Felicia Mihali a prezentat romanele scrise și publicate în România și Canada, temele pe care le-a abordat în fiecare dintre acestea, efortul creativ și lingvistic de a scrie în română, franceză și engleză, evoluția personalității sale literare și procesul de ajustare la realitățile canadiene.

Magazinul Librairie du Soleil a comandat și pus la dispoziția publicului iubitor de literatură toate romanele Feliciei Mihali disponibile în limba franceză. Precizăm că acest eveniment face parte dintr-un program mai amplu de promovare a literaturii europene, intitulat „Vitrina de carte europeană” pe care cluster-ul EUNIC Ottawa l-a dezvoltat împreună cu magazinul de carte. În fiecare an, cu contribuția membrilor cluster-ului, magazinul Librairie du Soleil dedică luna mai literaturii europene, prezentând autori provenind din statele membre. România a fost reprezentată prin lucrările literare semnate de Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Ioana Pârvulescu și Matei Vișniec, alături de romanele scriitoarei Felicia Mihali.

Evenimentul a trezit interesul TVR Internațional, care va include un interviu cu scriitoarea Felicia Mihali în cadrul emisiunii Corespondent TVRI.