Recitaluri de orgă cu Erich Türk, la New York și Washington

Recitaluri de orga  cu Erich Turk, la New York si Washington Recitaluri de orga  cu Erich Turk, la New York si Washington

Institutul Cultural Român de la New York și Ambasada României din Washington, DC prezintă, duminică, 23 octombrie, un concert de orgă susținut de Erich Türk, la Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception, din Washington. Programul concertului cuprinde compoziții de J.S. Bach, Georg Ruzitska, Rudolf Lassel, Jehan Alain, Sigismund Toduță și Hans Peter Türk.

Luni, 24 octombie, la sala Auditorium a ICR New York, va avea loc vizionarea documentarului „Orgile din Transilvania - o călătorie în timp...", o producție a Fundației Michael Schmidt. Erich Türk va dialoga cu publicul și va vorbi despre tradiția școlii de organistică din România.

Marți, 25 octombrie, va fi prezentat publicului newyorkez recitalul de orgă susținut de Erich Türk la Church of the Epiphany.

Erich Türk a studiat orgă la Academia de Muzică „Gh. Dima" din Cluj-Napoca cu Ursula Philippi, şi la Universitatea de Muzică şi Artă Dramatică din Viena, cu Michael Radulescu. A studiat şi clavecin cu Ilton Wjuniski şi Gordon Murray. În Portugalia, Franţa, Germania, Elveţia şi la Moscova a participat activ la numeroase cursuri de măestrie de orgă, clavecin şi basso continuo. În 1995-1999 a fost organist şi dirijor de cor la Biserica evanghelică din Mediaş, tot din 1995, predă la Academia de Muzică "Gh. Dima" din Cluj-Napoca orgă, clavecin, organologie şi muzică de cameră. În calitate de solist, cât şi în calitate de membru al Ansamblului Baroc „Transilvania", al Balkan Baroque Band şi a altor formaţii camerale a susţinut numeroase recitale în ţară şi în majoritatea ţărilor europene. A efectuat numeroase înregistrări radio, TV şi CD, iar cu Ansamblul Baroc „Transylvania" a realizat un DVD documentar cu muzică autohtonă. Erich Türk se implică în revigorarea muzicii vechi şi cercetarea instrumentelor de epocă, fiind invitat în cadrul festivalurilor de profil din ţară. A fondat casa de discuri TransylvANTIQs dedicată culturii muzicale autohtone. La Concursul Internaţional de Orgă „J.S. Bach" 2000, din Bruges, a obţinut premiul doi şi premiul publicului.