Proiectul Generation 89, prezentat de Institutul Cultural Român la Bucureşti

Marţi, 2 februarie 2010, de la ora 18.00, în sala de expoziţie a Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti (strada Vasile Lascăr 31), Institutul Cultural Român va prezenta Proiectul Generation 89. Prezentarea proiectului va fi urmată de proiecţia filmului Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, în regia lui Cătălin Mitulescu.
Proiectul Generation 89, desfăşurat sub patronajul scriitorului şi omului politic ceh Vaclav Havel, se adresează tinerilor născuţi în 1989 şi vizează crearea unei platforme de comunicare pe teme europene. Participanţii selectaţi se vor întâlni, în aprilie, la Bruxelles, Bucureşti, Praga şi Varşovia. O declaraţie comună redactată în urma întâlnirilor va fi prezentată, în iunie, la Bruxelles, reprezentanţilor Uniunii Europene. Proiectul Generation 89 este dezvoltat în nouă ţări europene de EUNIC Praga, EUNIC Varşovia, EUNIC Bruxelles şi EUNIC Bucureşti şi este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul „Europa pentru cetăţeni".

Detalii despre proiect: www.generation89.eu
Data limită pentru înscriere: 10 februarie 2010.

Amintim că, până la sfârşitul lunii februarie, la Centrul de Informare al Reprezentanţei Comisiei Europene în România poate fi vizitată expoziţia „O poveste despre libertate". Organizată de Reprezentanţă în colaborare cu istoricul Andrea Varga, expoziţia este dedicată marcării a 20 ani de la căderea Cortinei de Fier şi îşi propune să ilustreze evenimente cruciale care au dus la prăbuşirea regimurilor comuniste în România şi în celelalte ţări din fostul bloc sovietic.

În luna ianuarie, Institutul Cultural Român a organizat la Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Sibiu întâlniri cu tineri născuţi în 1989, pe care i-a invitat să participe la proiectul Generation 89.