Prezentarea volumului “Our souls waited” de Emuna Elon la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv organizează, în data de 2 februarie 2023, prezentarea volumului “Our souls waited” de Emuna Elon. Cartea a fost publicată în 2022, în limba ebraică, la prestigioasa editură israeliană Kinneret Zmorah Publishing House și a fost recompensată cu premiul “Authors & Poets Creativity”.

Evenimentul, desfășurat în limba ebraică, la sediul ICR Tel Aviv, de la ora 18:00, îi va avea ca invitați pe autoarea volumului, Emuna Elon, în dialog cu Peninah Zilberman, președinta Fundației Tarbut Sighet – Cultură și Educație Iudaică, și Roni Golan, avocat și genealog profesionist care a studiat situația comunității evreiești din Sighetu Marmației.

Emuna Elon, romancieră, jurnalistă și activistă pentru drepturile femeilor, este apreciată de critici, iar cărțile sale se bucură de succes la nivel internațional. Născută într-o familie de rabini și savanți proeminenți, a crescut la Ierusalim și New York. În prezent, predă cursuri despre iudaism, hasidism și literatura ebraică. În cadrul evenimentului organizat și găzduit de ICR Tel Aviv, va vorbi despre procesul de documentare care a stat la baza cărții ”Our souls waited”/ „Sufletele noastre au așteptat”.

Născută în Haifa din părinți români supraviețuitori ai Holocaustului, Peninah Zilberman, fostă directoare a Muzeului Holocaustului din Toronto, duce o activitate intensă de educare a publicului larg cu privire la Holocaustul din zona Maramureșului, prin intermediul conferințelor cu tematică specifică, a reuniunilor ce aduc laolaltă urmași ai supraviețuitorilor Holocaustului din România, precum și a tururilor istorice ghidate în Sighetu Marmației, care oferă celor interesați ocazia de a descoperi urme ale importantei moșteniri lăsate de comunitate evreiască în zonă, toate acestea organizate sub umbrela Fundației Tarbut Sighet, pe care a fondat-o în 2014.