Noaptea Literaturii Europene la Budapesta - Institutul Cultural Român Budapesta a participat cu o nuvelă de Ruxandra Cesereanu

Noaptea Literaturii Europene la Budapesta - Institutul Cultural Roman Budapesta a participat cu o nuvela de Ruxandra Cesereanu Noaptea Literaturii Europene la Budapesta - Institutul Cultural Roman Budapesta a participat cu o nuvela de Ruxandra Cesereanu
 

Joi, 30 martie 2017, în intervalul 19:00-23.00, 22 de spații culturale și neconvenționale din centrul Budapestei au găzduit tot atâtea țări care au prezentat câte o proză scurtă a unui scriitor contemporan, în interpretarea actorilor Teatrului Katona József, la Noaptea Literaturii Europene.

Institutul Cultural Român Budapesta, în calitate de co-organizator, a participat la Noaptea Literaturii Europene cu nuvela „Aruncă-te nu te arunca” de Ruxandra Cesereanu, în traducerea lui Selyem Zsuzsa. Nuvela a fost citită de actrița Mészáros Blanka în Depozitul Verde al sălii KAMRA de la Teatrul Katona József (Ferenciek tere 4., sectorul V).

Noaptea Literaturii Europene este un proiect inițiat de clusterul EUNIC (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale) din Budapesta. Obiectivul principal al proiectul este să promoveze lectura și să apropie cititorii de literatura universală printr-un happening literar neconvențional. Printre locațiile alese sunt și spații care în mod obișnuit nu sunt accesibile publicului sau reprezintă o atracție specială. Lecturile vor fi repetate la fiecare jumătate de oră, astfel ca publicul să poată vizita mai multe locații pe parcursul evenimentului.

Parteneri principali au fost: Primăria orașului Budapesta și Teatrul Katona József.


Mai multe informații: http://www.irodalomejszakaja.hu/romania

Facebook: https://www.facebook.com/irodalomejszakaja/