Miruna Vlada, la Reuniunea Comitetului Scriitorilor pentru Pace din PEN International, la Bled

Poeta Miruna Vlada, membră a Comitetului Scriitorilor pentru Pace al PEN Club România, va reprezenta România la Reuniunea Generală a Comitetului Scriitorilor pentru Pace din PEN International, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Evenimentul internațional anual a ajuns la ediția cu numărul 55 și are loc la Bled, în Slovenia, între 16 și 18 mai 2023.

Scriitoarea va participa la două mese rotunde organizate în cadrul conferinței PEN, intitulate „Imagine all the people…” și „Literature is (which) truth and justice?“, și va avea o intervenție în cadrul celei de-a doua mese rotunde, pe tema războiului din Ucraina și a poziției de solidaritate a autorilor români cu scriitorii din Ucraina. De asemenea, Miruna Vlada va susține o lectură de poezie în cadrul evenimentului internațional „Faces of Peace festival”, organizat de PEN în marja conferinței de la Bled. Mai multe detalii despre eveniment: AICI.

Miruna Vlada este scriitoare și cercetătoare în domeniul studiilor europene și balcanice. A studiat științe politice la București, Graz, Berlin și Ljubljana. A publicat patru volume de poezie: Poemextrauterine (editura Paralela 45, 2004), Pauza dintre vene (editura Cartea Românească, 2007), Bosnia. Partaj (editura Cartea Românească, 2014), pentru care a primit Premiul cartea de poezie a anului, la Gala Premiilor Radio România Cultural, și cel mai recent, Prematur (editura Cartier, 2021). Selecții din poemele ei au fost incluse în mai multe antologii și traduse în 14 limbi străine. Este membră în comitetul director al organizației PEN Club România. Din 2013, are un doctorat în relații internaționale la SNSPA, unde predă și coordonează Centrul de Studii Europene.