Minirecital de pian „De la copii pentru copii” la ICR Istanbul

Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir”, în parteneriat cu Consulatul General al României la Istanbul șiAsociația Română pentru Asistență și Solidaritate Socială, organizează joi, 20 decembrie 2018, ora 19.00, la sediul său din str. Sıraselviler Cd. No:21, Beyoğlu, un eveniment cultural destinat în special, diasporei românești. La acest eveniment, denumit Minirecital de pian De la copii pentru copii” - înainte de Crăciun, sunt așteptați toți cei care doresc să retrăiască atmosfera sărbătorilor de iarnă, din țara natală.

Seara culturală va debuta cu un program artistic de pian, de 30 de minute, susținut de cinci copii, cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani, „Felicia’s Angels”– Micuții Îngerași, pregătiți de profesor Alina Felicia Yalçın, absolventă a Universității de Muzică din București, promoția 2004, și care în prezent, predă cursuri de pian, în diferite centre culturale din metropola turcă.

În cursul serii, vor putea fi ascultate piese muzicale românești și internaționale, precum Ciobănașul / Banu Marăcine / Cimpoiul (piese dinMica metodă de pian de Maria Cernovodeanu”), dar și Welcome Neșeli Șarkı, Bătrânul McDonald / Marș englezesc Yankee Doodle, Cântecul dirijorului de Mozart / Jingle Bell. De asemenea, va fi interpretat imnul european - Oda Bucuriei. Partea artistică se va încheia cu o Corală susținută de tot grupul micilor interpreți.

În a doua parte a evenimentului va veni Moș Crăciun, care, ca de fiecare dată la ICR Istanbul, va împărți cadouri copiilor din diasporă. Cadourile vor fi pregătite de către Consulatul General al României la Istanbul și Asociația Română pentru Asistență și Solidaritate Socială.

Organizarea de proiecte culturale, la sfârșit de an,destinate comunității românești din Istanbul, în special, copiilor și tinerilor, a devenit o tradiție anuală de succes. Astfel, anul acesta, ne-am propus să ne axăm, atât pe o componentă culturală, un mini-recital de pian, pentru care s-au pregătit copii talentați, cât și o componentă culturală tradițională, Moș Crăciun, o datină străveche românească, prin promovarea bucuriei și prieteniei dintre copii, cu accent pe înțelegerea manifestărilor educativ-caritabile. Cea de-a doua componentă se înscrie și în proiectele care contribuie la păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale şi religioase, fiind un eveniment destinat, cu precădere, diasporei românești, dar și publicului local, interesat de tradițiile și obiceiurile altor culturi.

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” marcheză, astfel frumoasele sărbători de iarnă alături de comunitatea românească de la Istanbul.