MADRID. Volumul „Dintr-o visare” de Ovidiu Constantin Cornilă, prezentat în cadrul „Dezbaterilor Alexandru Busuioceanu”

Prezentarea cărţii „Dintr-o visare” de Ovidiu Constantin Cornilă va avea loc vineri, 10 decembrie, ora 19.00, în prezența autorului, în cadrul „Dezbaterilor Alexandru Busuioceanu”. Evenimentul, care se va desfășura în limba română, este organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid.Autorul va prezenta universul și crezul său poetic într-un dialog cu publicul. Volumul de poezie a fost publicat de editura Creator în anul 2021.

Ovidiu Constantin Cornilă, unul dintre creatori contemporani rezident în Spania, este absolvent al Facultății de Litere, secția română-engleză din cadrul Universității ,,Ștefan cel Mare”, Suceava, promoția 1998. Deţine un master universitar de profesorat în limba engleză (2018-2019) la Universitatea Nebrija, Madrid, și este doctorand la Universitatea Complutense, Madrid. Debutul său publicistic l-a reprezentat poezia Infinit, în ziarul sucevean „Crai nou”, iar editorial, a debutat cu volumul de versuri Silabe de secundă, editura Rafet, 2014. Au urmat volumele de proză scurtă: Turnul în care mă ascund când plouă, 2015, Călătorul fără timp, 2017, carte premiată cu Premiul Saloanelor Liviu Rebreanu din cadrul Festivalului Național de Proză ,,Liviu Rebreanu”, Bistrița-Năsăud, 2017, ediția a XXXV-a, Ruga luminii, 2018, toate apărute la editura Ardealul, iar, recent, a publicat volumul de versuri Dintr-o visare, la editura Creator, 2021.

Volumul de versuri pe care ni-l prezintă Ovidiu Constantin Cornilă reprezintă o piatră de hotar în cariera sa literară. Povestitor, critic, redactor și nu în ultimul rând poet, autorul întreprinde încă o dată calea spinoasă a poeziei, o cale grea în toate timpurile și cu atât mai mult astăzi într-o lume cedată puterii imaginii, cu cititorii obișnuiți cu rapiditatea și rapiditatea, cu lectura concisă unde cu greu mai este loc pentru calmul și calmul poeziei. Autorul ne pune în fața unei colecții de poezii pline de sensibilitate în care metafora este legată vag permițând cititorului să se cufunde în magia scrierii poetice. În acest moment in care limbajul este denaturat prin folosirea împrumuturilor, Ovidiu Constantin Cornilă menține, cu precizie si delicatețe, folosirea limbii materne, româna, folosind conceptul de iubire în toată ipostaza sa. Volumul reprezintă un cântec de iubire, iubire calmă ca apele unui lac, tumultuoasă ca un torent, mizerabilă și noroioasă, întortocheată și labirintică. Sărbătorim faptul că limba noastră bogată, flexibilă, demnă de marii poeți care au înnobilat-o, și-a găsit astăzi o voce poetică autentică. Urăm viață lungă și noroc acestui drum „între vise” în scena poeticăafirmă prof. univ. dr. Eugenia Popeangă.