Locomotiva Jazz soseşte la Pecs, capitală culturală europeană. Cu vagoane din România, Estonia şi Ungaria

După o scurtă vacanţă estivală, ICR Budapesta repune pe şine Locomotiva Jazz, aducând noi surprize iubitorilor genului. Invitaţilor de până acum din România şi Ungaria, li se adaugă, după câteva nume sonore din SUA, Marea Britanie, Danemarca sau Slovacia un invitat de marcă din Estonia. Profitând că anul acesta Ungaria se poate lăudă cu o capitală culturală europeană, Locomotiva Jazz se va opri, pe lângă Budapesta şi Seghedin, în capitala culturală europeană, Pecs.
Călătoria muzicală va fi asigurată de către Victor Miclăuş (RO), chitară bas, Mihai Farcaş (RO), tobe, Raivo Tafenau (EST), saxofon şi Gyarfas Istvan (HU), chitară.

Concertele vor avea loc după următorul program:

- Joi, 23 septembrie, 2010, ora 20.00 - Metronom Jazz Klub - Casa Tineretului, Pecs, - Vineri 24 septembrie,ora 20.00, - Kultea Klub, Budapesta, - Sâmbătă, 25 septembrie, ora 19.00 - Grand Cafe Cinema Seghedin
Victor Miclăuş S-a născut în 1972 la Timişoara şi a început să cânte la chitară de la vârsta de 12 ani. În scurt timp descoperă chitara bas, care a şi devenit instrumentul principal. Îmbrăţişează mai multe stiluri, de la blues la jazz şi rock. Actualmente cântă în grupurile Prototyp, Locatarii, dar are şi alte proiecte auxiliare. Cel mai nou proiect marca Victor Miclăuş este „Jazz de necaz", un grup care îi adună laolaltă pe cei mai buni muzicieni din România.

Mihai Farcaş S-a născut în Lipova în 1954 şi a urmat studii muzicale în Timişoara clasa percuţie. Este activ din `70 cu Clasic xx, Progresiv tm. şi din `77 cântă jazz cu Gramofon, Post Scriptum. Participă la concerte, imprimări radio tv şi Electrecord. Colaborează cu: Aura Urziceanu, Ion Baciu, Johny Răducanu, Marius Popp, Mircea Tiberian, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu. Din 1989 cântă în Germania iar din 1996 este profesor de percuţie la Mannheim. A participat la Festivaluri de Jazz la Sibiu, Cluj, Gărâna, Debreţin şi Praga.

Raivo Tafenau Cariera muzicală a saxofonistului estonian începe în 1992, cu Urmas Lattikas Ensemble, alături de care participă la EBU (European Broadcasting Union) Jazz Night, transmisiune în direct din Tallinn, Estonia. În 1993 cântă în Barcelona, Spania, în calitate de solist al unui Big Band local, iar în 1994 în Budapesta, Ungaria, alături de EBU Big Band. În 1993 este ales de către Eesti Raadio (Estonian National Broadcasting Company) muzicianul anului. În 1998 lansează primul album, "Alone Together" şi concertează în Suedia, Finlanda, Germania şi Danemarca. În 2003 lansează albumul "Ice on Ipanema", un album cu un sound brazilian la care îşi aduc contribuţia muzicieni de mai multe naţionalităţi. În 2004 lansează albumul "The Snow Queen", alături de muzicieni din Finlanda şi Lituania. În septembrie 2004 lansează albumul "Take off", un disc cu piese originale. După multe concerte internaţionale, în iarna lui 2009 cântă în Christmas Jazz , iar în aprilie 2010 câştigă premiul Elion Jazz.

Gyárfás István
Începe prin a cânta la vioară, după care urmează Colegiul Kandó. În 2001 absolvă Colegiul de Muzică Liszt Ferenc şi predă chitară jazz. Este prezent în concert la diferite festivaluri şi în cluburi de jazz, concertând alături de nume mari din Ungaria: Kovács Gyula, Kőszegi Imre, contrabasiştii Pege Aladár, pianiştii Vukán György, Szakcsi Lakatos Béla, trompetistul Tomsits Rudolf, saxofoniştii Dés László, Dresch Mihály, violonistul Deseő Csaba, flautistul Török Ádám sau soliştii Berki Tamás, Bontovics Kati. Susţine concerte alături de interpreţii internaţionali de renume: Tommy Víg, Bosko Petrovic, Ed Thigpen din Oscar Peterson Trio, Ernie Wilkins de la Count Basie Bigband, Herbie Mann, Mike Wax, Kim Hutchcroft, Sylvain Beuf, Benny Green, Ted Rosenthal, Jimmy Woode şi solistele Carol Cass şi Sidney Ellis.