Lecturile Doinei Ioanid de la Paris

Doina Ioanid s-a aflat, în perioada 8-10 iunie 2018 la Paris, la Marché de la poésie, un eveniment care are o bună tradiție și receptare și se află la cea de-a 35 ediție. La acest Marché de la poésie, autoarea a avut o serie de dedicații la standul Editurii „Atelier de l’agneau”, pentru cartea Le collier de cailloux – Poèmes de passage / Poeme de Trecere, volum tradus de Jan H. Mysjkin și publicat anul trecut.

Autoarea a fost prezentă și la lectura-performance și expunerea tabloului făcute după un poem scris în franceză, pe tema effacement, la invitația Wandei Mihuleac, duminică 10 iunie.

Pe 9 iunie, Doina Ioanid a fost invitată la librăria „Folie d’encre” din Saint-Ouen, alături de alți doi autori, Olivier Demigné și Ito Naga, unde a lecturat din ediția bilingvă a cărții Boucles d’oreilles, ventres et solitudes, tradusă de Jan H. Mysjkin și apărută la Editura Cheyne. Cartea, nominalizată la Le Prix des découvreurs 2016-2017, este împărțită în două volume: E vremea să porți cercei și Cartea burților și a singurătății.

Doina Ioanid a mai citit, pe 10 iunie, alături de José Vidal-Valicourt și Aldo Qureshi, din volumul Le collier de cailloux – Poèmes de passages. Lecturile au avut loc la invitația editorilor, cu sprijinul traducătorului Jan H. Myskin, și al Institutului Cultural Român și, nu în ultimul rând, cu entuziasmul Wandei Mihuleac.