Institutul Cultural Român sprijină participarea României la Festivalul Internaţional de Dans Solo de la Ierusalim

Prima ediție a Festivalului Internațional de Dans Solo de la Ierusalim va avea loc în perioada 6-8 septembrie 2022, la Hansen House.

Cu sprijinul ICR Tel Aviv, două spectacole de dans solo vor reprezenta România în programul internațional al evenimentului:

  • „Femina”, coregrafia: Daniel Alexandru Dragomir - interpretat de Andreea Vălean; 06.09.2022, de la ora 19:30, bilete aici
  • „Scraps of Sky", coregrafia: Andreea Vălean - interpretat de Andreea Vălean; 07.09.2022, de la ora 19:30, bilete aici

Festivalul Internaţional de Dans Solo de la Ierusalim este un eveniment internațional, care celebrează artele spectacolului, măiestria și universul creatorului de dans contemporan. Viziunea artistică a festivalului pune accent pe storytelling prin intermediul dansului, într-un cadru multicultural. Festivalul reprezintă un punct de întâlnire pentru artiști coregrafi din peste 15 țări, care vor fi prezenți la Ierusalim pentru a-și prezenta lucrările în fața publicului israelian pe parcursul celor 3 zile, pe o scenă outdoor amplasată în unul dintre cele mai importante centre culturale și artistice din Ierusalim – Hansen House.
Programul complet al festivalului se regăsește aici.

Andreea Vălean este absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali" București, promoția 2017. În prezent, este studentă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, în anul al II-lea al programului de masterat Arta Coregrafică, la clasa lect. univ. dr. Elena Zamfirescu și lect. univ. dr. Andreea Duță. În calitate de balerină, a colaborat cu Opera Comică pentru Copii în perioada 2015 - 2017, interpretând rolurile principale din baletele „Cenușăreasa”, „Don Quijote”, „Spărgătorul de Nuci”. Începând cu stagiunea 2017 și până în prezent, este membră a corpului de balet al Operei Naționale București, dansând în baletele clasice și neoclasice ale companiei. În calitate de performer în dansul contemporan, este membră a companiei de dans contemporan Contemporary Creative Dreamers alături de care performează în spectacolele "When Darkness Becomes Light", "Nihil Sine Deo", "The Last Raid of Humankind", semnate de Daniel Alexandru Dragomir.

În calitate de coregraf, a creat “Hold ON” – prezentat la Seara Tinerilor coregrafi 2019, “Let me slip through your fingers” – duet prezentat la Florence Dance Festival 2022 și Seara Tinerilor Coregrafi ONB 2021, “Scraps of Sky” – solo prezentat la Seara Tinerilor Coregrafi ONB 2021, “Earthly Links” – duet selectat la Florence Dance Festival 2022, și spectacolul de disertație “Nexus” – mai 2022.

Daniel Alexandru Dragomir este coregraf, interpret, profesor și manager al companiei de dans contemporan Contemporary Creative Dreamers. Este absolvent al Departamentului de Coregrafie din cadrul U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale” din București, studii de licență și masterat. Acesta are un rol important pe scena dansului contemporan românesc, ajutând la dezvoltarea acestui domeniu, prin organizarea de ateliere de dans cu profesori români, dar și cu profesori recunoscuți la nivel internațional, precum Fabian Wixe, Vittoria de Ferrari Sapetto, Laly Ayguade, Rob Hayden, Winston Raynolds. În calitate de coregraf, a realizat lucrările „When Darkness Becomes Light” 2017, „Nihil Sine Deo” 2019, „The Last Raid of Humankind” 2021. Spectacolele sale sunt interpretate atât la nivel local, cât și la nivel național prin turnee realizate în întreaga țară.