Institutul Cultural Român Budapesta participă cu o nuvelă de Mircea Cărtărescu la Noaptea Literaturii din Budapesta


Miercuri, 21 martie 2018, în intervalul 19:00-23.00, 21 de spații culturale și neconvenționale din centrul Budapestei, sectorul 6, au găzduit tot atâtea țări care au prezentat câte un fragment din proza unui scriitor contemporan, în interpretarea actorilor Teatrului Radnóti, la Noaptea Literaturii. Tema din acest an a evenimentului este dragostea.

Institutul Cultural Român Budapesta, în calitate de co-organizator, a participat la Noaptea Literaturii cu nuvela Nabokov la Brasov de Mircea Cărtărescu, în traducerea Gabriellei Koszta. Nuvela a fost citită de actorul Gazsó György în spațiul de expoziții al Centrului de Cercetare a Artei Artpool (1061 Budapest, str. Paulay Ede, nr. 60).

Noaptea Literaturii este un proiect inițiat de clusterul EUNIC (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale) din Budapesta. Obiectivul principal al proiectul este să promoveze lectura și să apropie cititorii de literatura universală contemporană printr-un happening literar neconvențional. Printre locațiile alese sunt și spații care în mod obișnuit nu sunt accesibile publicului sau reprezintă o atracție specială. Lecturile au fost repetate la fiecare jumătate de oră, astfel ca publicul să poată vizita mai multe locații pe parcursul evenimentului.

Parteneri principali sunt: Primăria orașului Budapesta și Teatrul Radnóti.Mai multe informații:https://www.irodalomejszakaja.hu/

Facebook:https://www.facebook.com/events/202306453845532/