„Influența lui Brâncuși în arta şi arhitectura secolelor XX-XXI" - prelegere susținută de sculptorul Ingo Glass la ICR Budapesta

Influenta lui Brancusi in arta si arhitectura secolelor XX-XXI"  - prelegere sustinuta de sculptorul Ingo Glass la ICR Budapesta

Institutul Cultural Român Budapesta a invitat publicul la prelegerea Influenţa lui Brâncuşi în arta şi arhitectura secolelor XX-XXI",  susținută de sculptorul Ingo Glass.

Ingo Glass, autorul volumului „Constantin Brâncuși și influența sa asupra sculpturii secolului al XX-lea", este invitat frecvent să susțină prelegeri despre influența marelui sculptor român Constantin Brâncuşi asupra artei.

Sculptor şi istoric de artă originar din Timişoara, Ingo Glass, unul dintre reprezentanții neoconstructivismului, este un nume care a creat o avangardă în sculptură prin formele inconfundabile.

În perioada 1954-1960 a urmat cursuri de sculptură la Şcoala populară de artă, la clasa profesoarei Elisabeth Popper, care studiase la Viena cu Oskar Hanak, iar în 1967 a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu" din Cluj-Napoca (actuala Universitate de Artă şi Design), la clasa lui Artur Vetro. Este unul dintre fondatorii Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi.  

În cadrul evenimentului au fost proiectate imagini care evidențiază tema prelegerii.

Ziua de 19 februarie, data de naștere a marelui sculptor Constantin Brâncuși, a fost declarată, prin lege, în anul 2016, Sărbătoare Națională.

 

Când: Vineri, 17 februarie, ora 18.30

Unde: strada Izsó, nr. 5, 1146, Budapesta