ICR Varşovia a împlinit un an

Institut Cultural Român din Varşovia aniversează pe 9 noiembrie 2007 un an de la înfiinţare.
În primul an de existenţă, echipa Institutul Cultural Român din Varşovia
, condusă de directorul Dorian Branea, a organizat 56 de acţiuni culturale distincte, în mari centre culturale ale Poloniei (Varşovia, Cracovia, Gdańsk, Wrocław, Poznań, Katowice, Łódź, Toruń, Szczecin, Bydgoszcz, Tarnów şi Przemysł), încheind parteneriate cu instituţii reprezentative din Polonia.
Aceste evenimente, care au avut ca protagonişti peste 90 de artişti şi oameni de cultură din România, s-au bucurat de participarea a aproximativ 21.000 de spectatori şi au fost reflectate în peste 450 de articole de presă, recenzii şi relatări de radio şi televiziune.

Cu prilejul împlinirii unui an de funcţionare a ICR Varşovia, Ansamblul „Philharmonia"
, condus de violonistul Nicolae Iliescu, a susţinut pe 6 noiembrie un concert de gală la Sala de Concerte a Palatului Regal din Varşovia. Programul a cuprins lucrări de George Enescu, Constantin Silvestri, W.A. Mozart şi P.I. Ceaikovski.

Ansamblul „Philharmonia" s-a constituit în 1983 la iniţiativa cunoscutului violonist Nicolae Iliescu, concert-maistru al Filarmonicii din Bucureşti. În palmaresul orchestrei figurează numeroase concerte susţinute în Bulgaria, Cehia, Grecia, Turcia, Austria, Germania, Italia, Spania, precum şi colaborări cu solişti precum Rugiero Ricci, Victor Picaiseu, Alberto Lisy, Mincio Mincef, Alirio Diaz sau Barbara Hendricks.