ICR Chișinău acordă trei premii la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret

ICR „Mihai Eminescu” la Chişinău oferă trei premii la cea de-a XXV-a ediție a Salonului Internaţional de Carte Pentru Copii şi Tineret. Evenimentul va avea loc la Complexul Expozițional „MOLDEXPO” în perioada 4 - 7 mai 2023. Proiectul este organizat de Secţia Naţională din Republica Moldova a Consiliului Internațional al Cărții pentru Copii și Tineret (IBBY), Ministerul Culturii din Republica Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Uniunea Artiştilor Plastici din Moldova, CIE „Moldexpo”.

ICR Chișinău va acorda următoarele premii:

· Premiul „Ion Creangă” pentru întreaga activitate în domeniul literaturii pentru copii;

· Premiul „Igor Vieru” pentru întreaga activitate în domeniul ilustraţiei de carte pentru copii;

· Premiul „Grigore Vieru” pentru poezia pentru copii.

Lansat în aprilie 1997, Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău este unul dintre cele mai importante evenimente culturale care au avut loc în ultimii ani în Republica Moldova. Deşi se adresează în mod special editurilor de cărţi pentru copii şi tineret, multe din standurile sale includ şi cărţi care prezintă interes şi pentru publicul matur, în special albume de artă şi călătorie, literatură artistică, dicţionare etc.

La ediția din acest an în cadrul Salonului vor fi prezentate cărţi editate de peste 50 de edituri din Republica Moldova, România, Franţa, Germania, Polonia, Ucraina, Regatul Unit. Pe parcursul celor patru zile vor avea loc circa 45 de lansări de carte, întâlniri cu scriitorii, sesiuni de autografe, ateliere de creație, expoziții de ilustrații de carte.

Cu prilejul desfășurării Anului culturii ucrainene în Republica Moldova, în colaborare cu Biblioteca Națională pentru Copii din Ucraina și Secția Națională IBBY în Ucraina, în cadrul Salonului va fi organizată o Expoziție cu cele mai reprezentative cărți pentru copii ale autorilor ucraineni și vor avea loc întâlniri ale copiilor, inclusiv refugiați, cu un scriitor din Ucraina.

Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 7 mai, ora 12.00.

Salonul va putea fi vizitat gratuit în perioada 4-6 mai, între orele 10.00 și 18.00 și pe 7 mai între orele 10.00 și 17.00.