Festivalul Internațional de Film de la Salonic

Institutului Cultural Român, reprezentat de Ambasada României în Republica Elenă, în calitate de membru asociat în cadrul clusterului EUNIC Grecia, susține participarea românească la a 58-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Salonic, cel mai important Festival de acest gen din Grecia. Colaborarea cu Festivalul s-a concretizat de-a lungul timpului prin obținerea a numeroase premii de către regizori și actori români și chiar prin organizarea de retrospective dedicate unor regizori foarte importanți (Lucian Pintilie în 1996, Nae Caranfil în 2007, Mircea Daneliuc în 2015).

Anul acesta, Festivalul Internațional de Film de la Salonic se desfășoară în perioada 2-12 noiembrie. În această ediție de festival sunt incluse șase filme românești:

Ana, Mon Amour de Călin Peter Netzer

Charleston de Andrei Crețulescu

Soldații. Poveste din Ferentari, de Ivana Mladenovic

Cumulonimbus (scurtmetraj) de Ioana Mischie

Nunta de piatră, de Mircea Veroiu și Dan Pița

Moromeții, de Stere Gulea.


Organizatorii Festivalului i-au invitat pe regizorii Andrei Crețulescu (Charleston) și pe Ivana Mladenovic (Soldații. Poveste din Ferentari) și pe actrița Oana Cavallioti, care interpretează rolul principal din filmul Ana, Mon Amour, pentru a participa la Festival și a-și prezenta filmele.

Mai multe informații despre festival: www.filmfestival.gr


58th THESSALONIKI INTERNATIONAL FILM FESTIVAL November 2-12, 2017