DONAUSALON 2014

DONAUSALON 2014

Miercuri, 05 martie 2014 17:45


Muzică şi prelegeri
Accesul se va face pe bază de invitaţie.
Loc: Ambasada Republicii Slovace Berlin, Hildebrandstraße 25, 10785 Berlin Landesvertretung Baden Württemberg, Tiergartenstraße 15, 10785 Berlin
Oră: 17.45


În data de 5 martie, reprezentanţa Baden Württemberg la Berlin în colaborare cu Ambasada Republicii Slovace a organizat evenimentul Donausalon 2014. Șapte muzicieni de jazz provenind din șapte ţări dunărene (Michael Kersting din Germania, Josef Abentung din Austria, Matúš Jakabčic din Slovacia, Primoz Fleischman din Slovenia, Renato Rožić din Croația, Adrian Ciceu-Cicero din România și Vladimir Karparov din Bulgaria) au participat la un jam session la sediul Ambasadei Republicii Slovace.
Adrian Ciceu-Cicero a studiat percuţie la Conservatorul din Bucureşti. Fiind mulţi ani membru al orchestrei simfonice a studiourilor de film Bucureşti, a realizat ilustraţie muzicală pentru Teatrul la microfon. În 1969 a emigrat la Berlin, unde a devenit membru al orchestrei televiziunii „Freies Berlin“ şi al big bandului Paul Kuhn. Începând cu anii 1990, s-a specializat în folosirea tehnicilor braziliene şi cubaneze de a cânta la tamburello şi pandeiro.

Donausalon, aflat la cea de-a doua ediţie, a fost iniţiat în 2013 de Reprezentanţa Baden Württemberg la Berlin, în colaborare cu ambasadele ţărilor riverane Dunării. Evenimentul a fost alcătuit dintr-un program de conferinţe şi prelegeri cu personalităţi politice importante, în jurul unor teme relevante pentru politica ţărilor dunărene, precum şi dintr-un program artistic ce a constat anul acesta într-un concert de jazz bazat pe improvizaţie, cu opt muzicieni.

Program:
Ora 17.45: Jazz Jam Session, la Ambasada Republicii Slovace.
Ora 19.30: prelegeri la sediul reprezentanţei Baden Württemberg la Berlin.
Ora 20.30: Jazz Jam Session, la sediul reprezentanţei Baden Württemberg la Berlin.