„De ce eu?” proiectat în cadrul programului „Filme românești de azi”, la ICR Budapesta

În 11 iulie 2016, ora 19.00, Institutul Cultural Român Budapesta a continuat programul „Filme românești de azi", cu proiecția filmul artistic românesc „De ce eu?" (r. Tudor Giurgiu, 2015), la sediul institutului.

„De ce eu?" îi are în distribuție pe: Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa și Mihai Smarandache.

Filmul a fost prezentat publicului cu subtitrare în limba maghiară.

Reamintim că filmul "De ce eu? a fost prezentat în premieră în Ungaria de Institutul Cultural Român Budapesta cu prilejul „Săptămânii Filmului Românesc la Budapesta", în 15 octombrie 2015.

 "Unul dintre cele mai populare filme românești ale anului (2015), „De ce eu?" a fost văzut de peste 65.000 de spectatori în cinematografele din România. A avut premiera mondială la Berlin și a câștigat Premiul Uniunii Criticilor de Film din Bulgaria în Balkan Competition, la Festivalul de la Sofia, și o mențiune specială la Festivalul Internațional de Film Zerkalo, dedicat lui Andrei Tarkovski. „De ce eu?" a fost proiectat [...] la festivalurile de la Varșovia, Chicago, Valladolid, Viena, Cairo." (evz.ro)