Cvartetul Belcea revine la Ateneul Român

Două capodopere camerale într-o interpretare de marcă
Ateneul Român va găzdui sâmbătă, 27 octombrie 2007, de la ora 19, cel de-al treilea recital susţinut de Cvartetul Belcea
în cadrul rezidenţei prestigioasei formaţii londoneze la Filarmonica George Enescu din Bucureşti. Invitat: Yovan Markovitch, violoncelistul Cvartetului Ysaÿe.
Programul cuprinde două capodopere ale literaturii camerale: Cvartetul nr. 6
de Béla Bartók şi Cvintetul cu două violoncele de Franz Schubert.
Din cvartetul condus de Corina Belcea
, violonistă de origine română, mai fac parte Laura Samuel – vioară, Krzysztof Chorzelski – violă şi Antoine Lederlin – violoncel, reprezentanţi de marcă ai noii generaţii de muzicieni din Marea Britanie. 
Laureat a numeroase premii, Yovan Markovitch
s-a alăturat reputatului Cvartet Ysaÿe în 2005, după ce s-a distins ca membru al Cvartetului Castagneri şi apoi al Ansamblului Orchestral de la Paris. Activitatea sa de interpret este completată de cea didactică, la Conservatorul Naţional din Paris. 
Încheiat în 1828, cu doar câteva săptămâni înainte de moartea compozitorului, Cvartetul cu două violoncele al lui Franz Schubert
este o lucrare de proporţii simfonice, caracterizată de pasiune, intensitate şi alternanţe ample între exuberanţă şi melancolie. 
Scris în 1939 la Budapesta, Cvartetul nr. 6
, o lucrare elegiacă, este ultimul cvartet al muzicianului şi ultima piesă compusă de Béla Bartók înaintea plecării din Ungaria în Statele Unite. 
Prezenţa Cvartetului Belcea
la Bucureşti este rodul parteneriatului între Institutul Cultural Român şi Filarmonica George Enescu

Biletele pentru concertul de sâmbătă, 27 octombrie pot fi procurate de la casa de bilete a Ateneului Român, tel. 315 68 75. 

Contact media: Biroul de presă al ICR, tel: 031 71 00 625, e-mail: biroul.presa @ icr.ro 

18 octombrie 2007