Cursuri de limba română pentru străini organizate de Institutul Cultural Român

Cursurile de limba română pentru străini organizate de Institutul Cultural Român în țară și în 12 orașe din lume oferă o cale privilegiată de acces la cultura română.
La Bucureşti, modulele se desfăşoară pe durata întregului an, cu opțiunea unui ritm de învăţare intensiv (de trei ori pe săptămână) sau extensiv (de două ori pe săptămână). Cursurile au fost înființate în 2008 și se adresează deopotrivă începătorilor, celor de nivel mediu și avansaţilor. Numărul participanților este în creștere, anual învățând limba română aproximativ 200 de cursanți. Cel de-al cincilea modul și ultimul din acest an este extensiv și se desfăşoară în perioada 16 octombrie – 13 decembrie 2012 (marţi şi joi, între orele 18.30 și 20.30). Termenul limită pentru înscriere este 9 octombrie 2012. Programul complet şi detalii suplimentare la: www.icr.ro/roclasses
De asemenea, Institutul Cultural Român organizează și la Braşov, în fiecare vară, cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie românească. La cea de-a XVII-a ediţie, desfășurată în perioada 3-28 iulie 2012, au participat 34 de cursanți din Europa, Statele Unite, Liban, Japonia.
Cursurile de limba română sunt predate după o programă flexibilă, iar pentru dezvoltarea fluenţei în exprimare şi pentru consolidarea structurilor gramaticale deja învăţate, exerciţiile de gramatică şi vocabular alternează cu activităţile de comunicare, individuale şi de grup.

În străinătate, sunt organizate cursuri de limba română la Institutele Culturale Româneşti de la Berlin, Bruxelles, Chişinău, Istanbul, Lisabona, Madrid, Paris, Praga, Roma, Tel Aviv, Veneţia şi Viena.